Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tényleg létezik a Hinamizawa...

Tényleg létezik a Hinamizawa szindróma?

Figyelt kérdés
Elkezdtem nézni a Higurashi no naku koro ni című animét, ez egy Hinamizawa nevű faluban játszódik. Kíváncsi voltam létezik-e ez a falu Japánban, és mikor elkezdtem gépelni a település nevét, kihozta hogy hinamizawa syndrome. Magyar oldalakon nem nagyon írnak erről, én pedig nem nagyon értem az angolt. Valaki tud erről valamit? Tényleg létezik, vagy csak az anime miatt hozta ki? Ha létezik, akkor milyen ez a szindróma?

2013. okt. 28. 18:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Én úgy láttam, hogy a paranoid skizofréniát nevezték el így.

[link]

2013. okt. 28. 19:44
 2/3 Vree ***** válasza:

Nem. Hinamizawa falut Shirakawa településről mintázták:

[link]

Néhány összehasonlító fotó:

[link]

Ami a betegséget illeti, paranoia és skizofrénia létezik. Léteznek olyan helyek is a világon, amik szinte 'vonzzák' a bűneseteket, azaz a szokottnál több gyilkossággal, eltűnéssel stb. büszkélkedhetnek. Léteznek tudatállapotváltozást kiváltó drogok is. Betegségek elvileg nem (legalábbis nem olyanok, amik annyira burkoltan tudnák ezt elvégezni, hogy a beteg külsőleg normális maradna). Bár az állatvilágban van egy-két példa tudatmódosító élősködőkre (mint a híres Ophiocordyceps unilateralis gomba, ami hangyákból tud 'zombi' tudatállapotot kiváltani), de emberre veszélyes változata ezeknek nem létezik.

Tehát elvileg lehetne valami igazságmagva/inspirációja arajzfilmnek, de konkrétan így nem létezik.

2013. okt. 28. 19:45
 3/3 anonim válasza:

Nem tudom, láttad-e a sorozat folytatását a Higurashi no Naku Koro ni Kai-t, az mindenre magyarázatot ad.

A Hinamizawa szindróma a sorozat szerint egy parazitafertőzés, ami csak a Hinamizawa környéki Onigafuchi mocsárban tud megélni és szaporodni. Hallucinációkkal és téveszmés paranoiával megőrjíti áldozatait és erőszakos gyilkost csinál belőlük. Megsebesítik magukat, amikből férgeket látnak kijönni és emiatt szétvakarják a sebeiket. A betegség többnyire öngyilkossággal ér véget, az áldozatok a sok vakarással szétkarmolják a saját nyakukat.

Úgy gondolom, hogy a Hinamizawa szindróma a valóságban is létezik. Úgy hívják, hogy téveszmék. A téveszméknél nincs veszedelmesebb betegség. Amikor elhitetnek veled egy hazugságot és arra alapozod az életed, miközben ostobaságokat és szörnyű dolgokat teszel miatta. Ez az igazi Hinamizawa szindróma. Sokan terjesztik és sokakat megfertőznek vele.

2017. márc. 6. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!