Tényleg bele lehet halni az önkielégítésbe?
Itt olvastam ( [link] ), hogy ez a gyerek 40x elégítette ki magát, és belehalt a végkimerülésbe. Ilyen lehetséges, még ha ez a hír kamu is? Egyáltalán mi merül ki olyankor és miért halna meg tőle bárki is?!
Mondjuk azt nem tudom ki számolta neki, nem is a hír a lényeg, hanem hogy tényleg létezik ilyen végkimerülés, ami halállal végződhet? :O
Nekem a rekordom egy nap alatt 8 volt, de nem éreztem a nap végén kimerültebbnek magamat, mint fél óra favágás után.
Szóval a 40 önmagában valóban durva, de ennyitől nem lehet végkimerülésbe meghalni.
Egyébként igen, a nagyfokú kimerültségbe bele lehet halni. Bár az ilyen nagyon ritka, ugyanis a szervezet már nagyon-nagyon sokkal ezen állapot előtt küld figyelmeztető jeleket, pont azért, hogy ezt az állapotot elkerülje.
Nem! viszont ha valami egyéb betegsége, mondjuk szivbaj is van, akkor önkielégités (és bármi egyéb) közben is meg lehet halni!
a végkimerülés miatti halál nagyon ritka, ahogy irták, a szervezet előtte megpróbálja leállitani magát, vagyis pihenni akar. Nagyon nagy erőfeszités kell a további tevékenységhez, a szex akkor már képtelenség lenne. Legismertebben Maratoni futóknál néha előfordul végkimerülés miatt halál.
#2: bár tegyük hozzá, és ezzel nem kritizálni akarlak, mert egyetértek azzal, amit írtál, a maratonfutók között előforduló halálok oka is a legtöbb esetben a hirtelen nagy megerőltetés, és nem a végkimerülés.
A szervezet nagyon jól fel van készítve a végkimerülés elkerülésére, amikor a szervezet már érzi, hogy a szokásos mennyiségű energiakészletét kezdi felhasználni, már akkor fáradtsággal reagál, holott akkor még bőségesen van energiája. Ha ezután sem tér regenerálódni a szervezet, a fáradtság egyre fokozódik. Annyira, hogy gyakorlatilag természetes úton már nem is tud ébren maradni. Ha a ember nem szed mindenféle ébrentartó szert, előbb fog elaludni, mint hogy a kimerültségbe belehalna.
Lehet, hogy a szíve nem bírta.
Plusz akkor is belehalhatsz, ha a fojtásos verziót műveled.
"Ne használj hozzá sajtreszelőt. Elvérzés-veszélyes."
Meg az élményindex sem lesz az, amit elvárna az ember. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!