Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tényleg bele lehet halni az...

Tényleg bele lehet halni az önkielégítésbe?

Figyelt kérdés

Itt olvastam ( [link] ), hogy ez a gyerek 40x elégítette ki magát, és belehalt a végkimerülésbe. Ilyen lehetséges, még ha ez a hír kamu is? Egyáltalán mi merül ki olyankor és miért halna meg tőle bárki is?!

Mondjuk azt nem tudom ki számolta neki, nem is a hír a lényeg, hanem hogy tényleg létezik ilyen végkimerülés, ami halállal végződhet? :O

2013. okt. 18. 00:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a rekordom egy nap alatt 8 volt, de nem éreztem a nap végén kimerültebbnek magamat, mint fél óra favágás után.

Szóval a 40 önmagában valóban durva, de ennyitől nem lehet végkimerülésbe meghalni.

Egyébként igen, a nagyfokú kimerültségbe bele lehet halni. Bár az ilyen nagyon ritka, ugyanis a szervezet már nagyon-nagyon sokkal ezen állapot előtt küld figyelmeztető jeleket, pont azért, hogy ezt az állapotot elkerülje.

2013. okt. 18. 00:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem! viszont ha valami egyéb betegsége, mondjuk szivbaj is van, akkor önkielégités (és bármi egyéb) közben is meg lehet halni!

a végkimerülés miatti halál nagyon ritka, ahogy irták, a szervezet előtte megpróbálja leállitani magát, vagyis pihenni akar. Nagyon nagy erőfeszités kell a további tevékenységhez, a szex akkor már képtelenség lenne. Legismertebben Maratoni futóknál néha előfordul végkimerülés miatt halál.

2013. okt. 18. 06:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

#2: bár tegyük hozzá, és ezzel nem kritizálni akarlak, mert egyetértek azzal, amit írtál, a maratonfutók között előforduló halálok oka is a legtöbb esetben a hirtelen nagy megerőltetés, és nem a végkimerülés.

A szervezet nagyon jól fel van készítve a végkimerülés elkerülésére, amikor a szervezet már érzi, hogy a szokásos mennyiségű energiakészletét kezdi felhasználni, már akkor fáradtsággal reagál, holott akkor még bőségesen van energiája. Ha ezután sem tér regenerálódni a szervezet, a fáradtság egyre fokozódik. Annyira, hogy gyakorlatilag természetes úton már nem is tud ébren maradni. Ha a ember nem szed mindenféle ébrentartó szert, előbb fog elaludni, mint hogy a kimerültségbe belehalna.

2013. okt. 18. 06:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a szíve nem bírta.

Plusz akkor is belehalhatsz, ha a fojtásos verziót műveled.

2013. okt. 18. 09:04
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm :D
2013. okt. 18. 09:14
 6/9 Wadmalac ***** válasza:
100%
Ne használj hozzá sajtreszelőt. Elvérzés-veszélyes.
2013. okt. 18. 12:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ne használj hozzá sajtreszelőt. Elvérzés-veszélyes."

Meg az élményindex sem lesz az, amit elvárna az ember. :))

2013. okt. 18. 13:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Kamu az egész. Nekem pl. már 20 után is teljesen elmegy a kedvem a továbbiaktól... :D
2013. okt. 18. 17:22
 9/9 anonim ***** válasza:
kacsa
2013. okt. 18. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!