El lehet-e valami eljárással (házilag) párologtatni az alkoholt sörből? Lényeg az, hogy alkoholosból, mentest készítsünk.
El lehet, de minek? Szerintem nagyon sz@@r lesz.
Inkább a sörpárlat! :D
Mivel a forralással egyéb összetevők is megváltoznak (kimegy a buborék, néhány aroma meg hasonlók), ezért bár csökkent (nem 0) alkoholtartalmú löttyöt kapsz a végén, ezt közel sem fogod sörnek nevezni. Az alkohol sosem fog 0,0%-ra csökkenni.
Éppen ezen okokból az iparban sem bepárolva alkoholtalanítják a sört.
Olvasd el ezt a cikket:
Szó van benne az általad említett eljárásról, de az nem jellemző a nagyiparra. Pont azért, mert az előállított terméknek nem sok köze lesz a sörhöz. Megemlít az író más eljárásokat is, de annak sincs sok köze a sörhöz. Ez meg személyes tapasztalatom.
Sajnos több okból is halott ügy. 90 fokon már az ízanyagok és egyéb értékes összetevők, aminosavak is sérülnek, kicsapódnak ásványi anyagok, valami élvezhetetlen lé lesz az eredmény.
Töményíteni egyszerűbb. Be kell tölteni keverős mélyhűtős fagyigépbe aztán leszűrni belőle a jégkristályokat. A kivont víz miatt erősebb (ízre és alkoholra is) sört kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!