Üdv! PC hangszóró + jackdugó = zsebhangszóró? .
Egy kis hangszóróból szeretnék csinálni egy olyat, amit a telefonomba bedugva működtethetek. (Merthogy minek?...)
Ohmra figyeltem. Annyi kéne, hogy a jack-dugó két kimenő kábele közül melyik a negatív, melyik mi, tudom, hogy a sztereó fülesnél a legalsó egység a negatív, a fölötte lévők a két pozitív megy a két fülesbe. De csak két kábel jön ki a dugóból. Hogy is van ez?
Két kábel mono hangot eredményez. Kettéosztod mindkettőt és mehetnek a hangfalakba, HA az nem igényel külön erősítőt, ami nélkül viszont nem sokat ér a sufni-hangrendszer.
G.
Namost azért nem értem, mert a mai telefonokba a jack-et simán be lehet dugni, sőt ki is lehet őket hangosítani, és az se lesz szarabb minőségű, mint a zsebszarod.
-máskülönben a PC hangszóróknak általában plusz áram kell, vagy USB, vagy konnektor. Vagy ez elemes?
A dugóból nem két kábel jön ki. Amennyiben sztereó dugód van, de mivel írtad a dugó három elszigetelt egységét, remélem. Nos, mint írtam, nem két kábel jön ki. Csak az egy- egy kábelben a negatív szál olyan vékony, hogy nem vetted észre. Blankold vissza a kábelt egy kicsit és nézd meg nagyítóval. Koaxiális kábelhéjak közt megy a két szál.
Köszönöm mindenkinek. Már megcsináltam, kész van. Nem szól valami erősen, de a következő projekt egy kis erősítő lesz.
Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!