Mi a véleményetek a sétáló és ugráló szaporító sejtekről?
nem rossz:)
de mire gondolsz?
nem fake, igazinak tünik, és semmi lehetetlen nincs benne.
A spermák motorja szerintem azért izgalmasabb, mondhatni több szempontból is
30+F, szingli biofizkikus:-D
"Ám hogy egy zsurló spórája négy, polipkar-szerű "lábával" "járni és ugrani" tud, eddig ismeretlen volt az emberek előtt."
Nanebassz! Mi ezt növényszervezettan gyakorlaton 1o éve mikroszkóp alatt megfigyeltük. Az a négy kart minden különleges hókuszpókusz nélkül a levegő páratartalma képes mozgatni teljes mértékben passzív módon... most látom, pont ez van leírva a cikkben is. El nem tudom képzelni, hogy a bbc cikkében mi számít tudományos nóvumnak....
Megnéztem az eredeti közleményt, persze nem állítják, hogy ezt ők fedezték volna fel. SŐT, egy 19o9-es cikkre hivatkoznak amikor leírják a spóra viselkedését. Amit ők csináltak, hogy mikroszkópos felvételekkel kiértékelték a spóra és a kis lábacskák mozgását, és mindenféle fancy egyenletet illesztettek a mérési pontokra.
Itt a cikk, ha valakit érdekel: [link]
# 2 vagyok
ja, hát igen, a napilapokban megjelent tudományos híreknek azért nem kell a mellékmondatait is komolyan venni... (Azért azt hiszem egy Die Zeit vagy Economist szinvonalú lapnál ügyelnek a részletekre is)
A tudományban (is) fontos a 'showbiz', pl. minden kutató álma, hogy ilyen cikkecske megjelenjen róla, (lehetöleg otthon), ezt videókkal, stb. lehet valószínübbé tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!