Egy fogalmazast kell irnom:a penzt nem bldogit cimmel, ti mit irnatok?
Azt, hogy a pénztelenség sem.
És ha más baj van, sokkal, de sokkal könnyebb, jobb pénzzel, mint anélkül.
Ez egy baromság.
Láttál már valakit boldogan éhen halni?
Láttál már boldog csövest?
Gazdagnak lenni jobb mint szegénynek, már csak anyagi szempontból is (by Woody Allen)
Én lottónyertesek sztorijaira keresnék rá, állítólag sokan elszórják pár év alatt, aztán mennek vissza a gyártósorhoz gályázni.
Hát az én fogalmazásom címe tuti az lenne: A pénz nem boldogít, de nem árt ha van.
Biztos olyanokat várnak tőled, hogy a szeretetet nem lehet megvenni (pedig igen), a betegségeken a pénz nem segít (pedig igen), a szegény ember is lehet boldog (pedig nem az), hiába vagy gazdag, ha a lelked és a elméd üres (pedig mindkettő megtöltéséhez jól jön némi guba).
Hát azt hiszem erre a fogalmazásra jó ha kegyelemkettest kapnék XD
"A pénz nem boldogít!" állítás a rendszerváltás óta idejétmúlt frázis! Annak előtte sem volt igaz, azóta pedig már egyenesen röhej ezt állítani!
A pénz nem boldogít, de jó ha van!
Nem szégyen a szegénység, de q.urva kényelmetlen, ha nincs!
Persze, boldogságot nem vehetsz rajta, csak olyan körülményeket teremthetsz meg vele, amely által boldogabb, kiegyensúlyozottabb, elégedettebb vagy!
Ma már az egészségedet is sok esetben az határozza meg, hogy van-e pénzed "megváltani" egy előrehozott műtéti időpontot, tudsz-e magadnak vele biztosítani egy "külön kórtermi elhelyezést", stb. stb .
Önmagában lehet, hogy nem boldogít, de hiába a család vagy bármi, nagyon sokszor eszembe jut a bankban lévő pénzem és már ettől boldogabb leszek.
Jó az is benne, hogy egy lehetőség, amit bármire beválthatok. Ha kirúgnak, hát ez van, akkor is megélek amíg találok mást, de akár képeztethetem is magam nyugodtan, vagy indíthatok egy vállalkozást. Biztonságérzetet ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!