Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék bejutni neves...

HoleczBarbara kérdése:

Hogyan tudnék bejutni neves külföldi egyetemre, mint például Harward, Princeton, vagy Yale?

Figyelt kérdés

2013. szept. 12. 02:05
1 2
 11/20 anonim válasza:
29%

Ok boys, we get it.

ELTE is the academic center of the universe, especially the faculty of physics as we discovered it from your verbal duel.

Neither of you answered poor Barbara's question though.

So, how does she get accepted ?

2013. szept. 13. 06:33
 12/20 anonim ***** válasza:
63%
Fantasztikus vagy hogy ilyen jól tudsz angolul,de attól hogy angolul írod nem lesz a világ legjobb egyeteme az ELTE:D
2013. szept. 13. 09:37
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2013. szept. 13. 13:48
 14/20 anonim válasza:
23%

Read it again

I wrote the exact opposite of what you've understood :)

2013. szept. 13. 15:50
 15/20 anonim ***** válasza:

Például a főbejáraton.

Csak bemész, és már be is jutottál.

2013. szept. 14. 12:39
 16/20 A kérdező kommentje:
Azta... Hogy én erre nem jöttem rá...! De biztos, hogy nem az ablakon kell bemászni? -.-"
2013. szept. 14. 15:09
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Bár az ELTE és a BME nem toplistásak, de vannak olyan képzéseik, ahol szaktudásban semennyi hátrányod nem lesz akármilyen külföldi egyetemmel szemben. Az ELTE elméleti matematikusképzése például ilyen. Aki esetleg alapszak után kimegy külföldre, az kint sem érzi majd magát hülyének.

Csak hát egy egyetem értékelésnél nem csak a legjobb szakjaik, és nem csak az átadott tudás számít. Szóval csak óvatosan, a valóság jóval árnyaltabb, mint egy sorszámozott lista.

2013. szept. 14. 15:27
 18/20 anonim ***** válasza:
61%
A híres amerikában az egyetemen kezdődik a valódi tanulás. amíg oda nem kerül az ember, addig hülye mindenhez a világon. Nagyon jó példa rá a Thomas-féle Kalkulus akár angol, akár magyar példánya. Az abszolút nulláról kell felépíteni az emberek tudását. Nekem egy közeli ismerősöm a Cambridge-en tanult és amikor személyes okokból elköltözött Magyarországra és az itteni egyetemen folytatta tanulmányait, akkor majd belepusztult, mire fel tudta venni a tempót, az első félévben a tárgyai felét bukta pedig a srác perfekt tudott magyarul, tehát nem kizáró ok! Két hét után beadta a kulcsot és megalázkodott, hogy igen is a magyaroknál az egyetlen dolog, amire még büszke lehet az ember, az a felsőoktatás. Korábban ő is odavolt, hogy Ő a Cambridge-ről jött..aztán semmire nem ment vele. Igenis a BME és az ELTE a világ legjobb egyetemei közé tartoznak, csak épp kishazánkról se tud a fél világ, nem hogy az egyetemeinkről...
2013. szept. 14. 22:50
 19/20 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Hát ez éppen lehetséges, na de semmire sem megyünk vele - azon kívül, hogy legyezgethetjük a saját hiúságunkat.

A világban mindenütt (még itthon is!!!) sokkal jobban elismernek egy harvardi diplomát, vagy egy Cambridge-ből hozottat, mit egy magyart. Mi ugyan mondogathatjuk magunknak, hogy hát azért a mi képzésünk sokkal jobb, de ezt a világon sehol nem hiszik el, és sehol nem veszik figyelembe. Lehet ugyan, hogy csak azért, mert nem tudják, de ez rajtunk nem segít.

Szóval ha a saját önbecsülésünket akarjuk talpra segíteni, akkor persze, csak mondogassuk, hogy a mi felsőoktatásunk az aztán sokkal jobb, de ha valakinek tanácsot akarunk adni, hogy hol érdemes diplomát szereznie, akkor azért mégiscsak a piacképesebbet kellene javasolni neki.

A piacképes diplomák pedig (ha tetszik nekünk, ha nem) bizony az ilyen Cambridge, meg Yale, Oxford, és Harvard által kibocsátott papírok. Ezeket a világ minden táján ismerik és elfogadják (még itthon is), míg a magyar diplomát az égvilágon sehol (na jó, rajtunk kívül egy-két országban láttak már ilyet).

2013. szept. 14. 23:19
 20/20 Napéjegyenlőség válasza:
26%

Nem értem, mit lovagoltok a diplomán. Nem a diploma, meg az egyetem teszi az embert, kivéve, ha középszerűek akartok maradni, de persze akkor nyugodtan vitatkozhattok a középszerű dolgaitokon. Másfelől mindig kíváncsi voltam, h különböző egyetemek különböző szakain mennyi hasznos tudást lehet elsajátítani a rengeteg értelmetlen mellett.

Én amúgy meg a "zsenik" világában hiszek.

2013. szept. 16. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!