Cinti12 kérdése:
Mi a szófaja a "nincs, tavaly, egymással, hirtelen, együtt, sok, halkuló" szavaknak?
Figyelt kérdés
2013. szept. 5. 17:29
1/7 anonim válasza:
mondtatban?
nincs=ige,mit állítunk?
tavaly=időhatározó,mikor?
egymással=kölcsönös névmás,kivel?(azt hiszem)
hirtelen=módhatározó,hogyan?
együtt=módhatározó,hogyan? vagy lehet kölcsönös névmás?!kivel?
sok=mennyiséghatározó,mennyi?
halkuló=minőségjelző,milyen?
halukó=
2/7 anonim válasza:
az egymással kölcsönös névmás, a halkuló meg esetleg lehet állapothatározó
3/7 anonim válasza:
nem,mégis minőségjelző:))bár én rég foglalkoztam a szófajokkal,de most egy kicsit utánanéztem
4/7 anonim válasza:
Barby, kevered a szezont a fazonnal. Azaz a szófajokat a mondatrészekkel! A szófajoknak nincs semmi közük a mondatokhoz. A nincs akkor is ige, ha nincs mondatban, és az alma mindig főnév, függetlenül attól, hogy a mondatban alany vagy tárgy.
nincs: ige
tavaly: időhatározósSZÓ
egymással: kölcsönös névmás
hirtelen: módhatározóSZó
együtt: ??? névmás
sok: határozatlan(?) számnév
halkuló: melléknévi igenév
5/7 anonim válasza:
jó,most beégtem...rég foglalkoztam ezekkel,ez az oka
6/7 anonim válasza:
:) Én is... 8 éve fejeztem be a 8. osztályt, azóta nyelvtant nem láttam. Legalább megértettétek?
7/7 anonim válasza:
igen:)pedig akkor értettek őket,csak kicsit megkopott az emlék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!