Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Vajon kik viselték?

BeNi(L) kérdése:

Vajon kik viselték?

Figyelt kérdés

kőszívű ember fiabiól kéne a segítség:

a kézfogó napja

Ödön és Aranka jegygyűrűjéről az író megjegyzi:" viselve voltak már azok". Vajon Kik viselték?

2013. szept. 4. 19:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Ödön szülei, azaz Baradlay Kazimir és a felesége.

Dante

2013. szept. 4. 23:08
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem. Ők maguk viselték, Ödön és Aranka.

Ezzel jegyezték el egymást.

ezt mutatta Aranka az özvegynek, amikor felkereste.

"Köszönöm ajánlatait, asszonyom. De itt maradok. És ha cselédnek kellene is beszegődnöm valamely gazdához, s úgy keresném mindennapi kenyeremet, itt maradnék, nem mennék el innen. Ön tudja, asszonyom, ennek a gyűrűnek a történetét - folytatá a leány, bal kezén a kis karikagyűrűt felmutatva az úrhölgynek. - Ez köt ide engem, elszakíthatatlanul. Aki ezt az én ujjamra fűzte, azt mondta akkor nekem: "Én elmegyek most a világba, bujdosom, vándorlok; kergetnek. De bárhova hányjon is el a sors, e pont körül forgok, mint a bolygó napja körül. Itt maradj, hozzád térek. Ha egy világgal kecsegtetnek is, hogy innen elmenj, itt maradj, visszatérek. Ha az Isten anyja szól is hozzád, hogy hagyd el e helyet, itt maradj; visszatérek." Azért higgye el ön nekem, asszonyom, hogy itt maradok; nincs önnek annyi vagyona, nincs a világ urainak annyi rettegtetése, ami engem innen eltávolítson. Fogok szenvedni, nélkülözni, nyomorogni! Nyomorultabb leszek a koldusleánynál, de el nem hagyom ezt a helyet. Itt, lehet, hogy megvénülök, megőrülök; de itt maradok."

Ödönről nem írja, de gondolom neki is volt az ujján egy.

2013. szept. 5. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!