Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hol találhatok rókavevőről...

Dagobah666 kérdése:

Hol találhatok rókavevőről kapcsolási rajzot?

Figyelt kérdés

Találtam egy kis rókaadót kvarckristállyal és kéne hozzá egy

vevő. A kavics 10 MHz alatti legyen mert azok viszonylag olcsók.

Előre is kösz a válaszokat!

2013. aug. 25. 18:37
 1/1 Válasz Vilmos ***** válasza:

Ha "rókavevő" alatt helymeghatározó rádióvevőt értesz, a neten egyből találni róluk cikk(ek)et, nem tudom nézted/kerested-e már:

[link]

[link]

[link]

Eléleti részletek angolul : [link]

Angolul publikált kapcsolási rajzok : [link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Antenna : [link]

stb.

Főleg angolban - ha jól tudsz angolul - bőségesen vannak róluk kapcsolási rajzok (leginkább ahogy láttam a 3-4 MHz-esek), infók, leírások, videók, praktikák, és elég sok féle is van, ahogy néztem : ahány hobbiszerelő meg rádióamatőr, annyiféle konstrukció...

Úgyhogy szerintem inkább Te magad próbálj Google-ból magyar-angol-német szakszavakkal rákeresni, így jobban/könnyebben megtalálod, ami neked passzol, minthogyha mástól vársz részletesebb választ.

Magyarul meg inkább rádióamatőr fórumokon, elektrotechnikai hobbifórumok rádiótechnikai kategóriában érdemes keresgélned, kérdezősködnött, és ott minden bizonnyal szakszerűbb és gyorsabb válaszokat, tippeket, praktikákat is fognak adni, mint itt, egy ilyen általános jellegű fórumon!

Remélem jó útmutatást adtam! :)

2013. aug. 25. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!