Az miért van ha olvasok egy szöveget pl. egy történetet akkor a lényegét nem tudom kapásból visszamondani hanem jóval később megy csak?
nem arról van szó hogy nem értem mert tökéletesen értem a lényegét meg az összefüggéseket csak hogyha kapásból vissza kellene mondani azon a percen amikor olvastam akkor úgy érzem mintha nem találnám a szavakat
egyébként meg szövegértésből kitűnő vagyok
Ez természetes, hiszen egy jól megírt, részletes történetet kell megzanzásítani, összegyűjteni a logikai sorrendet, tömören megfogalmazni, esetleg az egyes lépéseket még javítani is. Csoda lenne, ha azonnal menne. Persze egyszerűbb esetben mindez könnyebb.
A szövegértés sem könnyű néha. Shakespeare monológjai közben gyakran megállok, visszaolvasok egy-egy részt. Ha Színészt hallgatok, akkor időnként elveszítem a fonalat nagymonológ közben, de gondolom ezzel más is így van.
Egyszerű dolgokat könnyű megérteni, de a bonyolultakat át kell gondolni.
Gyakorlás segíthet gyorsabbá tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!