Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A hideg plazma során bármilyen...

Tamas2000 kérdése:

A hideg plazma során bármilyen anyag egyesül bár mivel?

Figyelt kérdés
molekulárisan értem nem atomilag

2013. júl. 14. 18:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
akkor hideg plazma során hélium meg az argon nem egyesül és ha hélium meg a galimunium
2013. júl. 16. 09:06
 12/17 A kérdező kommentje:
egyesül
2013. júl. 16. 09:06
 13/17 A kérdező kommentje:
vagy csak nemesgáz nem egyesül nemesgázzal de más gázzal igen mi nem nemes vagy folyadékkal vagy fémmel lehet hogy hülyeség de azért írtam le hogy igaz vagy nem
2013. júl. 16. 09:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Egyes nemesgázok - például a xenon és az kripton - fluorral és oxigénnel alkothatnak vegyületeket:

[link]

Viszont két dolgot érts meg:

1. Ne keverd össze a plazmát és a magfúziót. Nem minden plazma velejárója a magfúzió.

2. Magfúziót otthoni körülmények között nem fogsz tudni létrehozni. Nagy nyomás és magas hőmérséklet kell hozzá.

2013. júl. 16. 12:01
 15/17 A kérdező kommentje:
a magfúzió során atommagok egyesülnek de én azt szeretném tudni hogy hideg plazma során a molekulák egyesülnek de olyan molekulák ami égés során nem egyesülnek
2013. júl. 16. 12:19
 16/17 anonim ***** válasza:

"de én azt szeretném tudni hogy hideg plazma során a molekulák egyesülnek de olyan molekulák ami égés során nem egyesülnek"

A plazma ionizált gázt jelent, vagyis ilyenkor az anyagot alkotó atomokról egy vagy több elektron leszakad, és így a plazma ionok és szabad elektronok keveréke lesz. Mivel az elektronok már nem lesznek az atomokhoz kötve, hanem szabadon mozoghatnak a plazmában, a plazma elektromosan vezetővé válik és az elektromágneses mezőkkel kölcsönhatásba lép.

A hideg plazma csak annyiban különbözik a "meleg" plazmától, hogy rendes légköri nyomáson keletkezik, és relatíve alacsony hőmérsékletű (1000 K alatt). Nincs olyan speciális tulajdonsága, hogy "olyan molekulák egyesülnek, ami égés során nem".

2013. júl. 16. 13:32
 17/17 A kérdező kommentje:
jó bevalom hülyeséget írtam és köszi a felvilágositást és tudtam mi az a plazma
2013. júl. 16. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!