Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ez így lehetséges? Többi lent

Ez így lehetséges? Többi lent

Figyelt kérdés

Már egy másik kérdésben leírtam/megkérdeztem, hgoy hová lehet leadni egy fizikai elméletet kritika céljából.Na a lényeg, hogy ide nagyon röviden és tömören leírnám, hogy miről van szó és kíváncsi lennék a hozzáértők véleményére.

Tehát itt van:Az alapkérdés az hogy mi okozza a Világegyetem gyorsuló tágulását.Egy antigravitációs hatást feltételeznek emögött.Feltételezem,hogy ha a gravitáció térgörbület, akkor az antigravitáció negatív térgörbület.Létezik a térnek egy szintje amit lehet görbíteni, ahogyan azt az Univerzum összes anyaga meg is teszi.Arra jutottam, hogyha lehet vizsgálni egy adott égitest adott térrészre gyakorolt hatását, miért ne lehetne az egész Univerzumra vizsgálni a benne lévő összes anyag hatását.Legyen ez egy gravitációs hatás, amely az egész Univerzumra kiterjed, mert a benne lévő anyagok meggörbítik a teret.Ez az erő összehúzná és nem tágítaná, de az anyagok mozgásban vannak.ez okozhatja azt, és itt jön a lényeg, hogy a mozgás egyfajta hullámot indít el a térben, ami a tér adott síkjából kiemelkedik, negatív térgörbületet előidézve és mivel ez minden irányba szétáramlik az antigravitációs hatása nagyobb az Univerzumra mint a benne lévő összes anyag gravitációs hatása.Ez okozza hogy az Univerzum gyorsulva tágul.Ehhez vannak még egyéb kiegészítő részletek és számítások is de az alapja ennyi lenne.A kérdés az hogy ez lehetséges?

2013. jún. 19. 10:51
 1/4 anonim ***** válasza:

A fizikai törvények nem találgatások és szavazás alapján határozódnak meg (válnak ismertté az emberiség számára). Lehet ötlete valakinek, de utána következik egy hosszantartó kutatás, alapos bizonyítás, sok ellenőrzés. Valódi ötletet pedig több komoly cikk előz meg jelentős szakfolyóiratokban.

Ha most a szöveg semmi más részét, és semmi más szempontból nem vizsgáljuk, és kizárólag az "egyfajta hullám"-ra koncentrálunk, meg kellene indokolni, hogy anyagok mozgása mitől és miféle "hullámot" generál. Nincs tapasztalat arra, hogy bármely anyag mozgása vákuumban bármiféle hullámot eredményez. Nincs olyan ellentmondás sem az eddigi fizikában, amelyet ilyenképpen lehetne feloldani. vagyis az eddigi ismeretek sem nem indokolják, sem nem hiányolják egy ilyen jelenség létezését.

És semmiképpen nem szeretnélek megbántani, de erős kétségeim vannak a számítások komolyságát illetően. Annyira erősek, hogy nem tudnék időt szánni az elemzésükre. Ahhoz lényegesen több motiváció szükséges.

Az ilyen motiváció hiánya okozza azt is, hogy komoly tudósok nem hajlandók perpetuum mobile feltalálók ötleteivel foglalkozni.

2013. jún. 19. 11:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát valami hasonló válaszra számítottam.Értem egyébként, hogy miről beszélsz és mért tartod komolytalannak.Igaz, hogy cak gimnazista vagyok és az is hogynem olyan magas szintűek a fizikai ismereteim bár sokat olvastam a témában.A matematikai és csillagászati ismeretek inkább közelebb állnak hozzám.Na mindegy, azért köszi a véleményt.
2013. jún. 19. 11:36
 3/4 anonim ***** válasza:
csak annyit tudok mondani mint az előző hogy miért indítana el a mozgás egy hullámot a térben
2013. jún. 19. 14:50
 4/4 anonim ***** válasza:

"ha a gravitáció térgörbület"

Nem.

A gravitáció térgörbületet okoz.

"akkor az antigravitáció negatív térgörbület"

-et okoz. Ha létezik - mert ez még nincs bizonyítva.

Egy adott helyen a kettő hatása összeadódik, és ez dönti el, milyen lesz az eredő térgörbület.

"az anyagok mozgásban vannak.ez okozhatja azt, és itt jön a lényeg, hogy a mozgás egyfajta hullámot indít el"

Nem a mozgás, hanem a mozgás változása. Ha megpörgetsz egy gömböt a középpontja körül, annak nincs semmi ilyen hatása. Ha megpörgetsz egy súlyzót - a középpontja körül - annak erős hatása van és gravitációs hullámokat okoz.

Sajnos ezek a hullámok annyira gyengék - még az eleve nagyon gyenge gravitációhoz képest is - hogy egyelőre még azt sem tudjuk kimérni, ha két fekete lyuk olvad össze.

"a térben, ami a tér adott síkjából kiemelkedik"

Tehát azt gondolod, hogy az antigravitáció kimegy a terünkből?

Valami hasonlót gondolnak a tudósok a gravitációról. Lehet, hogy azért ilyen gyenge, mert a világok között is terjed.

"negatív térgörbületet előidézve és mivel ez minden irányba szétáramlik"

Mert a gravitáció nem áramlik szét? Dehogynem!

Esetleg azt lehet elképzelni, hogy ennek a hatása lassabban gyengül. A gravitáció hatása négyzetesen gyengül - ha ennek a feltételezett antigravitációnak a hatása csak lineárisan gyengül (de miért? nem tudni!) akkor nagyobb távon erősebb lehet a gravitációnál.

Csakhogy ilyet egyelőre nem igazán tudunk mérni.

De ha el akarsz indulni ezeken a gondolatokon, akkor erre érdemes keresgélni.

2013. jún. 19. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!