Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen lenne, ha agyunk...

Milyen lenne, ha agyunk 100%-át használnánk ki? 20-30 éven belül lehet majd kapni valami szert, amivel agyunk 100%át kihasználhatjuk? Vagy ha nem is a 100%-át, de többszörösét, mint most?

Figyelt kérdés

2013. jún. 11. 08:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Az agyad 100%-át használod, csak egyes részei külön funkciókhoz külön időkben működnek általában.
2013. jún. 11. 09:14
 2/12 anonim ***** válasza:
93%

Most is a 100%-át használod, csak természetesen nem egyszerre.

Amikor egyszerre használod, azt hívják epilepsziás rohamnak, de ha te erre vágysz...

2013. jún. 11. 10:53
 3/12 anonim ***** válasza:
74%

100%-át használod, csak 10%-a a tudatos.

Az epilepszia pedig a jobb és bal agyfélteke közötti információ áramlás brutális mértékéből adódik, semmi köze a teljesítményhez...

Tudod, a tudatalattid dolgozik nap, mint nap. De a mai tipikus ember annyira híjján van a tudatosságnak, hogy saját indentitását az egóból, a nyelvben gondolkodásból eredezteti, éppen ezért tart a világ ott, ahol.

Javaslom ismerkedj meg vmi buddhista jellegü irodalommal, a felvilágosodás azt a célt szolgálja, hogy a tudattalanságot (sötétséget) felszámolja.

2013. jún. 11. 11:50
 4/12 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, hogy Einstein is csak agya 4%-át használta ki.

Én arra gondoltam, ha 100%-át használnánk ki, akkor rettentő gyorsan megtanulnánk dolgokat és a matematika is csípőből menne. És mindenre emlékeznénk, nem?

2013. jún. 11. 13:08
 5/12 anonim ***** válasza:
44%

Igen, a blikkben szoktak hasonló sületlenségeket írni...

Einstein agya halála idején is tökéletes állapotban volt, szinte nem is veszített a sejtekből, ezt pedig a meditációnak köszönhette.

2013. jún. 11. 13:14
 6/12 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező fogd fel, hogy most is 100%-át használod az agyadnak. Csak nem mindet gondolkodásra. Ha bevennél egy szert, amitől 100%-át tudnád gondolkodásra használni, meghalnál, mert a létfenntartó funkciókat semmi sem látná el. Ilyen a légzés pl., amit az agy irányít. Plusz nem látnál és hallanál semmit, mert azt sem csinálná az agyad.

Nem is értem, hogy gondoltad a kérdést... Gondolod az evolúció során az ember agya öncélúan lett ilyen nagy, és nem is használja csak 10%-át? Miközben a táplálékból származó energia döntő részét az agy veszi fel? Mindennek megvan benne a funkciója, egyik sem nélkülözhető, ha valamelyik rész gyengébb, mentális zavarhoz vezet.

2013. jún. 11. 14:35
 7/12 A kérdező kommentje:
Oké, értem én. De ha az agyunk 100%-át használjuk, és ugye közben dolgozik a tudatalattink is, akkor mégis miért nem tudunk előhívni minden egyes dolgot, amit aznap hallottunk, még ha nem is figyeltünk oda? Pl a háttérben szól a tv. Halljuk, csak közömbössé válik. De ha eljut az agyba az információ belőle, csak nem törlődik ki. Hiszen kiszámolták kb. hány gigabájnak felel meg az agy tárolókapacitása, és az sok-sok ezerre jött ki.
2013. jún. 11. 18:42
 8/12 A kérdező kommentje:

Egy neurológus írta:

Az agyunk hány százalékát használjuk?

Feltételezések szerint a tanulásban agyunk kapacitásának csak töredékét, 5-10%-át használjuk ki, mert nem tudjuk, hogyan tehetnénk azt hatékonyabban. Ezt ahhoz a helyzethez lehetne hasonlítani, amikor van egy nagy teljesítményű számítógépünk, amelyet csak gépelésre használunk. Napjainkban is kutatások folynak annak felderítésére, hogy hogyan lehetne a meglévő teljesítőképességet növelni.

2013. jún. 11. 18:44
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, és mi közben tanulsz a tudatalattid információk gigászi mennyiségét dolgozza fel, a test funkcióid írányítja, stb. Gondolkodj akkor tudatosan 100%-al, a veséd,májad,légzésed,emésztésed,izmok mozgatását,felkészülést veszély helyzetekre, stb.-t meg majd írányítja a segglyukad, jó lesz az neked?
2013. jún. 12. 05:11
 10/12 anonim válasza:
Az agyad 100%-át használod, de nem az agykapacitásod 100%-át.
2015. jún. 20. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!