Ezt valaki magyarázza el nekem mert nem értem a magyarázatot! A feladatban az ütő és a labda végösszege 1.10 ha egy dollár az ütő hogy lehet 5cent a labda?
Figyelt kérdés
Egy ütő és egy labda együtt 1,10 dollárba kerül. Az ütő 1 dollárral többe kerül, mint a labda. Mennyibe kerül a labda?
A 15 cent
10 cent
5 cent
Question 1 Explanation: A feladvány jellemzője, hogy előhív egy vonzó, de rossz választ, a 10 centet. Tíz cent esetén azonban az ütő 1 dollár 10 cent, a végösszeg tehát 1,20. Akik ennek ellenére a 10 centes választ választották, elfogadtak egy intuitív választ, ami kis ellenőrzéssel leleplezhető lett volna. Persze nem kell emiatt szégyenkezni, a Harvard-, az MIT- és a Princeton-hallgatók több mint 50 százaléka helytelen választ adott a fenti egyszerű kérdésre.
2013. jún. 2. 23:58
1/5 aspikami válasza:
Egyszerű! :) Az ütő 1$-ral kerül többe mint a labda. Tehát a labda 5 cent a labda 1 dollár 5 cent +a labda. Így jön ki a végösszeg.
2/5 aspikami válasza:
az ütő* 1 dollár 5 cent csak már nekem is este van :)
3/5 aspikami válasza:
ja és a labda 5 cent után pont van, így értelmes :) Fáradt vagyok nézd el nekem.
4/5 aspikami válasza:
Így helyes: Az ütő 1$-ral kerül többe
mint a labda. Tehát a labda 5 cent. Az
ütő 1 dollár 5 cent +a labda még 5 cent. Így jön
ki a végösszeg.
5/5 A kérdező kommentje:
értem köszönöm
2013. jún. 5. 22:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!