Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van értelme orvosira menni?

Van értelme orvosira menni?

Figyelt kérdés
Nagyon szép lehet emberek gyógyitani, meg ha az ember elvégzi, egy foku elismerést is kap embertársaitól. Viszont ismerőseim körében kérdezgetve akik azon vannak idáig cask negativ visszajelzést kaptam, hogy nagyon nehéz és ha elvégzed megse fizetik. Tehát van értelme orvosira menni?
2009. okt. 5. 14:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Igen, csak ügyesen kell majd szakosodni. Nőgyógyász sebész.. VAgy pedig külföldön állást vállalni.
2009. okt. 5. 14:08
 2/14 anonim ***** válasza:
81%
Igen, érdemes. Ha magánpraxisban is el tudsz utána helyezkedni, akkor mindenképen.
2009. okt. 5. 14:23
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha érdekel mindenképpen. Szerintem az orvosi az olyan pálya, hogy oda csak az menjen el akit tényleg érdekel ez a pálya. Mert ez hivatás. És nincs annál rosszabb ha olyan munkát végzel amit nem szeretsz. Amúgy valóban nem fizetik meg őket, de magánpraxistól kezdve külföldig sok lehetőség van ahogy írták előttem is. Orvosra mindig is szükség van.
2009. okt. 5. 14:27
 4/14 anonim válasza:
100%
Érdemes. Ha tehetném és újból választhatnék orvos lennék.24/L
2009. okt. 5. 14:52
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Az meg tudja csinálni, akinek van elhivatottsága!Barátnőm hatod éves, nem mondta hogy könnyű volt eddig, de látszik, hogy ízig-vérig benne van, szereti és alig várja, hogy elvégezze, hogy csinálhassa!Ha kitartó vagy, és van elhivatottságod e téren akkor vágj bele!
2009. okt. 5. 15:04
 6/14 anonim válasza:
100%

A sebésznek jó állóképesség szükséges a hideg műtőben álláshoz, sokszor órákig egy helyben topogva.

De egy rendszerben dolgozik, napközben és az előre kiszámítható ügyeletében dolgozik. Kézügyesség sem árt, ha nem akarja a pácienseit össze-vissza szabdalni.

A nőgyógyászokkal más a helyzet. Ők ledolgozzák a napi 8 órájukat, az előírt ügyeleteiket, a magánpraxisuk rendelési idejét, s ezen kívül éjjel-nappal rendelkezésükre állnak a kismamáknak. Persze mindig mondják, hogy bármikor hívhatod a hülye kérdéseiddel, de mikor van magánéletük? A baba pedig nem mindig van tekintettel sem szabadságra, sem napszakra. Ha érkezni akar, akkor nem vár türelmesen.

Csodálkoztam is, amikor minden szülésemnél türelmesen, duzzogás nélkül ült autóba az orvosom.:)) Akár a kéthetes szabadsága kellős közepén, vasárnap éjfélkor is zokszó nélkül jött, s ugyanolyan fitt volt, mintha nyolc órányi alvás után jelent volna meg. Nem volt türelmetlen, vagy kellemetlen modorú. Azért aki nőgyógyász akar lenni, ezeket is vegye figyelembe.

Az orvosit elvégezve lehet valakiből kutatóorvos, vagy más szakok is vannak.

2009. okt. 5. 15:21
 7/14 anonim ***** válasza:
34%
Ha azt akarod, hogy valaki leszarja a problémádat például betegség esetén, akkor inkább ne beszéld le azokat, akikben még ott a segítő szándék. Nem csak a pénz és az ego körül forog a világ...
2009. okt. 5. 18:54
 8/14 anonim ***** válasza:

Sok-sok éve én is ugyanebben a helyzetben voltam:) anyukám egészségügyben dolgozott,nővér volt,megpróbált lebeszélni aztán egyre inkább elfogadta.Sok orvossal is beszéltem,és ők (miután senki nem tudott lebeszélni)segítettek a gyakorlataimon,meg ha valamit nem vágtam elmagyarázták,szerencsém volt hogy volt hátterem mert így egyszerűen vettem az akadályt.A pénz miatt ne aggódj,a fizetések közül nagyon sokan már az orvosi fizetések emeléséért harcolnak,rezidenseknek 200000-t diplomázott orvosoknak pedig 400000-t akarnak kierőszakolni hogy ne menjünk el pl németbe ahol is 2000 euro a rezidensi fizetés.Ebben az ágban nem nehéz elhelyezkedni.De csak akkor menj orvosnak ha nagyon szereted a kémiát meg a bioszt,mert én imádtam de volt idő hogy sikerült velem megutáltatni:)

Sok sikert!!

2009. okt. 5. 19:14
 9/14 anonim ***** válasza:

Az orvosszakma előnyei:

- magas presztízzsel jár

- magas fizetéssel jár

- biztos állás (mindig el tudsz a szakmában helyezkedni)

- jó kapcsolatokkal és hasznos tudással jár (sok orvos ismerősöd van, kiismered magad az eü.-ben, ami jól jöhet, ha egyszer te vagy valakid megbetegszik - az orvosok átlagos élettartama messze átlagon felüli)

hátrányai:

- nem mindenki bírja

- nagyon kemény, megfeszített munkatempó jellemző, idegi megterheléssel jár

Tehát egyénfüggő. Aki undorodik a szervektől, vértől, betegségektől, az alkatilag képtelen rá. Aki nyugodt és laza munkatempóra vágyik, annak sem lehet javasolni. Aki nem szereti a bizonytalanságot, de munkabíró, annak viszont pont megfelel.

2009. okt. 6. 07:46
 10/14 anonim ***** válasza:
69%
+ szép ápolónők :)
2009. okt. 6. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!