Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a két munka...

Mi a különbség a két munka között? Van ezeknek jövőjük?

Figyelt kérdés

Antropológia és Törvényszéki antropológia mi a különbség?

Van jövője? Mint pl: A környezetvédelemnek.

Ennek a foglalkozásnak van jövője?

2009. okt. 4. 17:41
 1/5 anonim ***** válasza:
hát remélem hogy jó nagy jövője lesz a környezetvédelemnek. amúgy nem tudok válaszolni bocsi
2009. okt. 4. 22:42
 2/5 anonim ***** válasza:
86%

Antropológia:Embertan, Emberfajták jellegzetességeinek tudománya

Törvényszéki Antropológia:Bünügy holtestek csontok és egyéb emberi részekből állapitja meg mindazt amit tudni lehet az adott emberről:magassága neme fajtája mibe halt meg kora stb...származása

Van jövője! Esetleges tv csatornákon vannak ilyen musorok,milyen kevésből mi mindent meg tudnak állítani

2009. okt. 4. 22:53
 3/5 anonim válasza:

van jövője, csak keveset hallani róla. én antropológiát tanulok, úgyhogy látom, mi a helyzet. az antropológiának sok iránya van. igen, magja az ember, de nem mindegy, milyen antropológiáról van szó. a törvényszéki is csak egy iránya, de közelebb van az orvostudományhoz, mint pl. a kultúrához. mert van nagyon sok fajta: 2 legfontosabb a kulturális és fizikai (amin belül még több), stb. de nekünk "nincs" saját antropológiánk, ha lehet ilyen nyersen fogalmazni. ugyanis az antropológia kifejlődését angolszász, elsősorban amerikai tudósoknak köszönhetjük, s az Államokban dívik leginkább a tudomány. Európában inkább etnológia (néptudomány) és etnográfia (néprajz). Magyarországon inkább néprajz. vannak közös vonások, de nem ugyanaz. egyszerűen azt szoktuk mondani, hogy a néprajz a "hazaival", s környező népekkel foglalkozik, addig az antropológia távoli tájak lakóival, törzsi társadalmakkal. más eszközök és módszerek vannak, pl. antropológiai terepmunka, ami sokáig tart, akár hónapokig, évekig, de a néprajzosok nem csinálják így. ez hosszasan boncolgatható téma lenne. csak azért írtam le, hogy érezhető legyen a különbség, s a jellemzőjük és a tudomány helyzete. egyébként vannak új keletű irányok, mint a városantropológia, vizuális antropológia,stb...

törvényszéki antropológus vagy orvosantropológus nyilván csak akkor lehet az ember, ha van orvosi, biológiai (kémiai, fizikai) képzettsége /is/. de antropológiát egyértelműen kell tanulni, s ebbe nem csak a fizikai dolgok tartoznak bele, nagyon nem. amúgy nálunk kulturális és vizuális antropológiát lehet tanulni az egyetemen (nem sok helyen), s most már az is 3 éves alapképzés. van olyan egyetem, ahol nincs önállóan antropológia, hanem néprajz alapszak, s annak keretein belül tanulhatnak antropot. aztán van lehetőség kulturális antropológia mesterképzésre menni. de másfajta antropológiát önállóan szerintem nem tanítanak -sajnos. legalábbis nem tudok róla, de ennek még nekem is utána kell járnom.

a környezetvédelemhez pedig -azt gondolom- nem érdemes hasonlítani az antropológiát, hiszen alapvetően nincs köze hozzá (bár néprajz szakon tanítanak ökológiai tárgyakat, s már van ökológiai antropológia is...).és nincsenek is egy szinten vagy kategóriában. az antropológia egy tudomány, a környezetvédelem pedig nem az, hanem mondjuk egy jelenség, sok tudomány bevonásával. utóbbi létszükséglet, mindenképpen fenn kell tartani, mindenkinek kötelessége (lenne). igazából nem tudom a kettő közti szintkülönbséget megfogalmazni, de nem lehet a kettőt egy lapon emlegetni.

de még egyszer: van jövője az antropológiának, s a törvényszékinek is. nem kizárt, hogy újabbak fognak kialakulni, utóbbira pedig szükség lesz, mert bűntények, halálesetek mindig lesznek...

2010. dec. 26. 15:47
 4/5 anonim válasza:
aki az utolsó választ írta az ha tudja akkor léccíves írja le hol lehet középiskolában vagy főiskolán TÖRVÉNYSZÉKI ANTROPOLÓGIát tanulni??
2011. nov. 13. 20:04
 5/5 anonim válasza:
utolsó hozzászólónak: bocsi a kései válaszért, nem nagyon néztem az oldalt. középiskolában tuti, hogy nem lehet ilyesmit tanulni. max rendészeti sulikban egy kevés elméleti anyagot, de ebben abszolút nem vagyok jártas. kérdezz meg esetleg egy rendészetist, ha tudsz. egyetemen szerintem antropológiát, bioszt, fizikát, kémiát, pszichológiát, különösen orvostudományt kell tanulni, hiszen ezekből tevődik össze. aztán lehet specializálódni. de konkrétan ilyen alapszakról nem tudok. hidd el, ha lenne, én is szívesen jelentkeznék. hogy külföldön hol lehet, azt internet segítségével megtalálhatod. Amerikában tuti van valami.
2012. máj. 25. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!