Miért hazudnak az emberek?
Sokkal jobb világ lenne ez ha mindenki őszinte lenne.(leszámítva persze a kegyes hazugságokat)
pl. amikor valaki süt egy sütit, nem ízlik, de még is azt mondom neki hogy finom mert nem akarom megbántani.
Ez egy igen jó kérdés. Én eddig egész életemben csak 3szor hazudtam, 2szer a húgom érdekében, egyszer meg a sajátoméban, de olyan lelkiismeretfurdalásom volt... Van pár ember, akivel ezért nem tudok rendesen beszélgetni, mert minden igazságon besértődnek, hogy milyen vagyok már meg miket mondok, vagy hogy ő akkor is jobban tudja (még ha 100% hogy én tudom jobban, mert pl 1 héttel előtte tanultam az egyetemen vagy saját magam tapasztaltam valamit)
Szóval én utálok és nehezen is tudok hazudni, de úgy látszik, ennek a furcsa és kifacsart társadalomnak szüksége van rá.
Persze a kegyes hazugságokkal nincs gond, ha tényleg súlyos a helyzet (pl halálos beteget vígasztalsz) de egyéb esetekben ugyanolyan bosszantóak, ha kitudódnak. És hát a legtöbb titokra egyszer valaki rájön...
Szerintem teljesen felesleges és rengeteg energiát emészt fel a hazugságok óceánja, amiben vergődünk.
Az egész élet azzal telik, hogy a hazugságok mögé nézz.
Minden hazugság kiderül, ha érdekel valakit a kiderítése.
A hazugság csak időnyerés, kábítás, a másik átverésének szándéka.
Ha azt gondolod, hogy a másik nem tudja elviselni a igazságot és azért hazudsz, már most hagyd ott! Felesleges bármilyen kapcsolatot építeni évekig, mert a hazugságok miatt összeomlik. Ha ezt az energiát másba fektetnék az emberek, már több ezer fényévvel előrébb járnánk.
A hazugság megfosztja azt, akinek mondod, a szépségtől, a harmóniától, a szeretettől, a tudástól, az egészségtől, szóval mindattól, ami szükséges egy ép élethez.
Miért kell hazugságok által megnyomorítva élni az életet?
Mert nincs elég bátorság mindig az igazat mondani?
A hazugság újabb hazugságot generál és ezekből már a Mount Everest is eltörpül.
Miért nem lehet a haldoklónak azt mondani, hogy nem tudjuk mi lesz? Hogy nem tudjuk mi a betegsége? Miért nem lehet a párodnak azt mondani, hogy bocsáss meg, elmúlt a szerelem, akarunk még e nélkül is együtt élni vagy inkább ne? Miért kell hazudva gyereket (egy embert) életre hívni?
Semmi sem drága? Ettől vagyunk ilyen szegények....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!