Valaki aki Pápán lakik, vagy lakott és a Türr István Gimnáziumba tanult, tudna segíteni, hogy milyen szakok lehetnek?
Szia! Pápán lakom, jelenleg Budapesten, az ELTE-n tanulok. A Türrben voltam kisgimnazista, 8 évig jártam oda, és 2011-ben végeztem. Nagyon szerettem a sulit!!
Nem nagyon értem a kérdésedet. Párhuzamosan 3 osztály működik:
- G osztály: 8 éves, 5.-től 12.-ig. Én G-s voltam.
- A osztály: 5 éves, 9.-től 13.-ig.
- F osztály: 5 éves, 9.-től 13.-ig. Arany János Tehetséggondozó Program diákjai járnak ide, általában vidéken, és/vagy rosszabb körülmények között élő, tehetséges fiatalok az effesek. Ingyen koli a MÜM mellett, ingyen jogsi, ingyen tankönyv, ingyen kirándulások, ingyen kaja, stb, stb...
A G osztályban első nyelvet (angol/német) 5.-től 12.-ig tanulsz, míg második nyelvet (angol/német/olasz/francia) 9.-től 12.-ig tanulsz.
Az A és F osztályokban a 9. = "nulladik évfolyam", amikor az általánosban tanult nyelvet nagyon magas szinten tanulod, így általában 10.-ben szoktak menni nyelvvizsgázni az emberek. 9.-ben nyelvet magas óraszámban tanulnak, mást viszont alig-alig. Aztán 10.-től 13.-ig jön a második nyelv.
Nagyon jó a suliban a történelem, és a filozófia oktatás. Grőber Attila a legjobb a városban! :)
Közösség nagyon jó, és igazán büszke az, aki türrös, vagy régebben bencés gimis volt!
Bármi kérdésed van, tedd fel nyugodtan! :D
Üdv.:
polarbeer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!