Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Negatív utópia megjelenése...

Negatív utópia megjelenése irodalmi alkotásokban?

Figyelt kérdés
fogalmazást kellene írnom ezzel a címmel. hol tudok hozzá anyagot szerezni? ötletek, hogy mikről írjak?
2013. máj. 15. 18:51
1 2
 11/12 Wadmalac ***** válasza:

#10:

Igen, a z eredeti címre nem elkékeztem pontosan, mert több kiadásban jelent meg nálunk változó címmel, azt hiszem, amit te írtál ,az az eredeti tökéletes fordítása.

Lehet, hogy én értelmezem rosszul, de szerintem a negatív utópia/disztópia/antiutópia épp attól az, ami, hogy negatív a jövőképe. A posz-apokaliptikus történeteket én szinte kivétel nélkül ide sorolnám.

Valóban vannak kivételek és határesetek, pl. Clarke egyes regényei egy apokalipszis szintű világégés vagy visszaesés UTÁNI jobb, fejlettebb világban játszódnak, pl. ilyen a Ráma II., A távoli föld dalai stb.

2013. aug. 29. 10:41
 12/12 Wadmalac ***** válasza:

Úristen, mennyi elütésem van az előzőben.

elég hurkaujjú gépelés volt, sorry.

2013. aug. 29. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!