Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyha valaki megállítaná az...

Hogyha valaki megállítaná az időt és aztán öngyilkos lenne, akkor mi történne?

Figyelt kérdés

tudom hogy nem lehet megállítani az időt de tegyük fel hogy mégis:D

amúgy az időutazáson is dolgoznak, de szerintem az is épp ettől hülyeség...

mondjuk tegyük fel hogy visszamegyek az időben, megölöm a szüleimet, és akkor én meg sem születek. na már itt semmi értelme, viszont akkor ha nem születek meg, nincs aki megölje a szüleimet és mégis megszületekO.o se füle se farka...

2013. máj. 15. 17:15
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Ha valaki megállítja az időt, akkor öngyilkos sem lehetne utána, mert leállított idővel nincs azután. Élő szobrok maradnánk örökre.
2013. máj. 15. 18:17
 2/7 A kérdező kommentje:
mármint hogy úgy mint a filmekbe hogy megáll az idő, ő maga pedig (aki az időt megállította) nem áll meg
2013. máj. 15. 18:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Számára közel végtelen idő telik el, majd előbb utóbb az időt megállító szerkezet is lebomlik, szétesnek a protonjai is - ettől már csak "elindul" az idő :)

De amúgy a világegyetem többi része számára annyi látszódna, hogy eltűnt az ember, és soha többé nem bukkant fel - számunkra az idő végtelen idő múlva továbbindulva - vagyis számunkra semmisem történne, az idő folyna a megszokott medrében :)

2013. máj. 15. 18:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha valaki megállítaná az időt nem lehetne"öngyilkos"mivel a megállított rendszerben az örökkévalóságig léteznie kéne.

De a megállított idejű rendszerben mivel az a végtelenségig létezik végtelen idő telik el vagyis akkor még sincs megállítva az idő csak nem történik cselekmény.....ááá teljesen belezavarodtam tiszta paradox.

Ha a leírtaknak esetleg bármiféle logikai alapja van az csak a véletlen műve.

Ha pedig valami nem jó és gyanítom,hogy semmi sem jó ebben a felvetésben akkor nyugodtan lehet kövezni...

2013. máj. 15. 18:47
 5/7 Wadmalac ***** válasza:

Keresem az öngyilkosság okát. Minek? Megállítja az időt és kész. Mivel az írtak szerint ő a "rendszeren kívül" van, csöndesen megöregszik és meghal, amíg a világ tovább ácsorog. És áll tovább és áll és áll.....

Mi ennek az értelme? Mármint minek kellene kiderülnie belőle? Szóval nem értem, miért érdekes a kérdés.

2013. máj. 16. 08:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Túl sok fantáziafilmet nézel. Ez még hagyján, de valóságnak tekinted azokat. Nem azok. Az idő halad és nem manipulálható. Fölösleges időtöltés ilyesmivel foglalkozni. Azt is mondhatnám, számodra megállt az idő.
2013. máj. 16. 09:06
 7/7 Wadmalac ***** válasza:

Én önmagában semmilyen "mi lenne, ha" kérdést nem minősítenék le attól, hogy elrugaszkodott. Sok dolog volt ilyen elméleti szintű, alapokat nélkülöző elrugaszkodott gondolat, aztán csak lett gyakorlati jelentősége is. A koherens fénysugár egy ilyen "mi lenne, ha" ötlet volt, negyven év kellett, hogy megszülessen belőle a lézer.

Az aktuális kérdésre éppen ezért tettem fel a kérdést, hogy mi az alapja, vagy mire akar következtetni belőle, mert nem látom az értelmét. A lézer ötletnek volt, az alapkoncepció az volt, hogy ha lehetne ilyet csinálni, nagyon nagy energiát lehetne vele átvinni nagyon messzire, lehetne vele mérni, fúrni, vágni stb.

2013. máj. 16. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!