Hogyha valaki megállítaná az időt és aztán öngyilkos lenne, akkor mi történne?
tudom hogy nem lehet megállítani az időt de tegyük fel hogy mégis:D
amúgy az időutazáson is dolgoznak, de szerintem az is épp ettől hülyeség...
mondjuk tegyük fel hogy visszamegyek az időben, megölöm a szüleimet, és akkor én meg sem születek. na már itt semmi értelme, viszont akkor ha nem születek meg, nincs aki megölje a szüleimet és mégis megszületekO.o se füle se farka...
Számára közel végtelen idő telik el, majd előbb utóbb az időt megállító szerkezet is lebomlik, szétesnek a protonjai is - ettől már csak "elindul" az idő :)
De amúgy a világegyetem többi része számára annyi látszódna, hogy eltűnt az ember, és soha többé nem bukkant fel - számunkra az idő végtelen idő múlva továbbindulva - vagyis számunkra semmisem történne, az idő folyna a megszokott medrében :)
Ha valaki megállítaná az időt nem lehetne"öngyilkos"mivel a megállított rendszerben az örökkévalóságig léteznie kéne.
De a megállított idejű rendszerben mivel az a végtelenségig létezik végtelen idő telik el vagyis akkor még sincs megállítva az idő csak nem történik cselekmény.....ááá teljesen belezavarodtam tiszta paradox.
Ha a leírtaknak esetleg bármiféle logikai alapja van az csak a véletlen műve.
Ha pedig valami nem jó és gyanítom,hogy semmi sem jó ebben a felvetésben akkor nyugodtan lehet kövezni...
Keresem az öngyilkosság okát. Minek? Megállítja az időt és kész. Mivel az írtak szerint ő a "rendszeren kívül" van, csöndesen megöregszik és meghal, amíg a világ tovább ácsorog. És áll tovább és áll és áll.....
Mi ennek az értelme? Mármint minek kellene kiderülnie belőle? Szóval nem értem, miért érdekes a kérdés.
Én önmagában semmilyen "mi lenne, ha" kérdést nem minősítenék le attól, hogy elrugaszkodott. Sok dolog volt ilyen elméleti szintű, alapokat nélkülöző elrugaszkodott gondolat, aztán csak lett gyakorlati jelentősége is. A koherens fénysugár egy ilyen "mi lenne, ha" ötlet volt, negyven év kellett, hogy megszülessen belőle a lézer.
Az aktuális kérdésre éppen ezért tettem fel a kérdést, hogy mi az alapja, vagy mire akar következtetni belőle, mert nem látom az értelmét. A lézer ötletnek volt, az alapkoncepció az volt, hogy ha lehetne ilyet csinálni, nagyon nagy energiát lehetne vele átvinni nagyon messzire, lehetne vele mérni, fúrni, vágni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!