Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehetséges lenne ez?

Lehetséges lenne ez?

Figyelt kérdés
Vannak ezek a motor biciklik,amelyekbe benzin kell,van rajta pedál,lehet tekerni még is üzemanyagot fogyaszt,ha azt szeretnénk,hogy magától menjen.Azon gondolkodtam lehetséges lenne-e egy olyan bicikli létrehozása,amelyben a pedállal egy generátort hajtunk,a generátor tölt egy akkumulátort és ha elfáradunk bekapcsoljuk a motort amit az akkumulátor hajt és ha lemerül csak újra tekerni kell egy kicsit.Szerintetek lehetséges lenne?

2013. ápr. 24. 23:29
 1/8 Buborék Fejü ***** válasza:
Van ilyen, lehet is kapni. Nagyon modern designja is van, de ha jól tudom 2-3 millió forint. Ha eszembejut a neve belinkelem.
2013. ápr. 24. 23:46
 2/8 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen igen, csak jobban jársz egy biciklivel.

A te verziódban amikor tekersz, a saját erőd egy részét árammá alakítod, egy része meg viszi előre az aksi miatt nehezebb szerkezetet.

De energiát veszítesz az árammá alakítás és a visszaalakítás során is, azaz az eltárolt energia jóval kevesebb ideig mozgatja majd a biciklidet, mint ha ugyanennyi energiával tekernéd.

2013. ápr. 24. 23:56
 3/8 acelsziv ***** válasza:
a benzines verziót régebben Babetta néven ismerte a keleti blokk :D
2013. ápr. 25. 00:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Volt, hogy bedöglött, és tekertem, mint a biciklit, de eléggé vacak az áttétele, és baromira lassan lehetett vele menni.
2013. ápr. 25. 00:37
 5/8 acelsziv ***** válasza:
Ilyenkor gyorsabb, ha tolod :)
2013. ápr. 25. 08:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Rájöttem én is, hogy jobb tolni. (Nem tudom, a bicajos üzemmód áttétele miért nem volt egy kicsikét nagyobb.)

Amúgy vicces jószág volt a Babettám, mert valami baja volt, és amíg be nem melegedett, addig csak 10-zel ment.

2013. ápr. 26. 13:40
 7/8 acelsziv ***** válasza:
Nem sokkal megy többet bemelegedve sem :D :D
2013. ápr. 26. 13:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Na ja, talán 30-cal ment, de csak ca. 10-15 perc után, annyi idő alatt meg már általában hazaértem a városból.
2013. ápr. 27. 01:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!