Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Vajon milyen kapcsolatban...

Vajon milyen kapcsolatban állhatott az agyam a valósággal és az álommal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap különös dolgot álmodtam. Egy számláló volt előttem, amely öt perctől kezdve folyamatosan csökkent. Ahogy elérte a 0 perc 0 másodpercet, megcsörrent az ébresztőórám, és felkeltem.

Nagyon különös, és érdekesnek is találom. Vajon mi zajlódhatott le az agyamban?

2013. ápr. 20. 22:29
 1/4 anonim válasza:
Hát hallod fogalmam sincs, de nekem többször volt ilyen, mikor suliba jártam mindig anyu ébresztett és mielőtt bejött volna mindig jött álmomban egy ember (mindig más) és mondta, hogy most már menned kell, suliba kell menned. Elkezdtem nyavalyogni erre anyu felébresztett. Ez nagyon fura, én is kíváncsi lennék.
2013. ápr. 20. 22:36
 2/4 anonim válasza:
Ha mindig ugyanakkor kelsz, akkor beidegződés. Hozzászoktál, hogy akkor kelsz és magadtól felébredsz szinte, esetedben megálmodod, hogy mikor kell kelned.
2013. ápr. 20. 22:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de érdekes. És nem feltétlen beidegződés, mert velem is előfordult már többször, hogy teljesen szokatlan időpontban kellett valamiért felkelnem (anyu keltett, kutyaugatás vert fel, vagy a macska ugrott fel rám, stb), és álmomban történt valami, amiből tudtam hogy mindjárt fel kell ébredjek. Illetve ez nem egészen pontos, álmomban nem is azt tudtam, hogy fel kell ébredjek, hanem hogy valaminek mindenképp meg kell történnie, valaminek vége lesz.

Például egyik este olyasmit álmodtam, hogy a haverokkal lófráltunk valahol, amíg belém nem nyilallt valami, és ott az álmom közepén éreztem, hogy haza kell érnem. El is kezdtem rohanni, és épp abban a pillanatban, ahogy beléptem az álombéli otthonom bejárati ajtaján, anyu rázta meg a vállam, hogy kelnem kell, mert ma én viszem húgomat az iskolába.

Meg erre a visszaszámlálósra is volt már példa, és ott is egy teljesen véletlenszerű eseményre ébredtem fel. Konkrétan vihar volt, és nagyot dörrent az ég.

2013. ápr. 20. 23:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Gaebrolnál szerintem egyszerű véletlen, bár érdekes a dolog.

A kérdezőnél pedig semmi különleges, teljes kapcsolat volt az agyad és a valóság közt, mivel az agyad pontosan képes érzékelni az idő múlását, nekem sem véletlen, hogy mikor egyetemre jártam, akkor mindig 7:45-kor keltem fel magamtól, mert a 7 órai ébresztőt a mobilomon reflexből kinyomtam, de az agyam tudta, hogy 7:45-kor kell kelnem legkésőbb, hogy beérjek a 8:15-kori órakezdésre.

Érdekesnek érdekes, de természetes. :)

2013. ápr. 21. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!