Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van olyan oldal a neten, ahol...

Van olyan oldal a neten, ahol szakértő tud segíteni az álmok elemzésében?

Figyelt kérdés
Nem babonákra gondolok, hanem a tudatalatti értelmezésére pszichológus, vagy hasonló szakember segítségével.
2008. jún. 12. 09:04
 1/6 anonim válasza:
62%
igen.www.astronet.hu
2008. jún. 18. 14:13
 2/6 anonim válasza:
62%

van a neten (pl torrent oldalakon is) fellelhető "álmos könyv". De tudom ajánlani ezt a weboldalt:

[link]

2008. jún. 18. 23:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem ilyesmire gondoltam. Nem az érdekel, milyen természetfeletti magyarázatokat tudnak adni, nem is az, hogy például foggal álmodni halált jelent. Ebben nem hiszek.

Abban viszont igen, hogy az álomban dolgozzuk fel az ébrenlét alatt minket ért hatásokat. Lehet, hogy akát egy gyerekkori élményt, amire tudatosan akár nem is emlékszünk. Vagy akár valami mindennapi érzést, amit elnyomunk, de alvás közben a tudatalatti előhozza. Vagy bármi, amire nem is gondoltunk, hogy ilyen erős hatást gyakorolt ránk, csak az álmainkban derül ki. Ez nem a hygaományos értelemben vett "álomfejtés", hanem pszichológia. Ilyen szakértőt keresek.

2008. jún. 19. 06:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, érdekel-e még válasz. Sajnos, csak most láttam meg a kérdésedet.

www.lelekvandor.hu

Ide álmokat is le tudsz írni (meg más "furcsa" tapasztalatokat) és ilyen fórumszintű hozzászólásokkal próbálják meg kibogozni segítőkész emberek, h. mit is jelenthet. Inkább természetfeletti oldalról közelítik meg a dolgokat.

2009. ápr. 21. 21:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Nekem pont nem a természetfeletti megközelítés kellene. Olyasmit tud valaki, ami nem a babona és nem is a természetfeletti oldaláról közelíti meg a kérdést? Inkább pszichológiailag érdekelne a dolog.
2009. nov. 29. 19:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Pusztán egy álom leírásából senki nem fog pársoros üzenetben tudományos értékű elemzést adni. Szóban kellene elmesélned a körülményeidet, anélkül csak ezoterika. A legjobb álomelemző te magad lehetsz, te tudod, mit akarsz magadnak üzenni. Én például rendszeresen lépcsőn kapaszkodom majd meggebedve lefelé vagy fölfelé, és tudom, hogy ennek az az üzenete, hogy sürgősen le kell fogynom. Olvasd Freud álomfejtését, az segít az értelmezésben.
2009. nov. 30. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!