A mesterséges intelligencia ugyan az mint a "lélek"? Szóval ha nekem van öntudatom és nincs olyan hogy lélek akkor az agyam teljes lemásolásával (elektronikai eszközökkel) az öntudatom is lemásolódik?
Figyelt kérdés
2013. márc. 30. 17:46
1/6 anonim válasza:
Véleményem szerint igen. Az ember ugyanúgy a fizika törvényei szerint működik mint bármelyik gép, nincs benne semmilyen misztikus összetevő.
Nagyon remélem, hogy ez a technológia még az én életemben megvalósul, az ilyen lefagyasztásos, tartósítószeres módszerekben nem nagyon bízok.
2/6 anonim válasza:
Azért valljuk be, teljesen máshogy működik egy digitális gép mint egy organikus, még ha a végeredmény hasonló is. Szerintem egy AI sokkal racionálisabb kellene legyen, mivel egzakt számokkal dolgozik, maximum félreértések származnának pár adat összeférhetetlenségéből, vagy egyéb számítási hibákból. Igazán irracionális dolgokat inkább csak a mi analóg jelekkel dolgozó elménktől várok - talán erről szól Asimov 'Én, a robot' c. regénye (képes-e egy gép érezni).
3/6 anonim válasza:
Az a baj hogy nagyon sokmindent nem tudunk még az agyról. Tegyük fel pl, hogy sikerülne atomról atomra lemásolni egy agyat. Akkor az új agy öntudata ugyanaz lesz mint az eredetié? No de ha igen akkor az eredeti bővült ki vagy két különböző de tök egyforma öndutat fog létezni? Mi van ha a két agyat egymástól eltávolítjuk térben? Mind a kettő sajátjaként éli meg az eseményt? Szerintem igen. Én úgy vélem hogy hiába sikerülne az agyunkat tökéletesen lemásolni, és hiába lennének az ott lejátszódó folyamatok eredményeként ugyanolyan reakciók ugyanarra az ingerre, a két öntudat egyforma lenne, de egymástól független, azaz két különböző "éntudat" lenne
4/6 anonim válasza:
A régi "öntudatot" amelyről a másolat készül a másolat elkészülte után veszni hagyhatják. Szerintem az emberek nem azért akarnak gépi másolatot, hogy legyen egy ugyanúgy gondolkodó beszélgetőtársuk, hanem mert nem akarnak 70-80 éves korukban meghalni. Hogy a tudat milyen formában marad fenn, egy elektronikai rendszer, egy program vagy valami más az engem például nem érdekel.
5/6 anonim válasza:
A mesterséges intelligencia tök más. Az átlagember egy beszélgető robotként képzeli el.
Valójában, az MI egy algoritmus, több féle irányzat van, de egy alap kereső algoritmus, egy gráfbejárás is már az.
6/6 anonim válasza:
De ok, maradjunk a fikciós AI-nál:
ha lemásoljuk az embert, akkor csak az ember aktuális algoritmusát másoljuk le. Az én-tudatát nem. Az én -tudat a lélek, ami elvész, ami meghal, ami fél. Nem lemásolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!