Precizitás és kiszámíthatóság. Nem pofázik vissza, nem tart fél óránként cigiszünetet, nem sztrájkol.
Cserébe nem kreatív, ha egy csavart másik irányba kell becsavarni mint korábban akkor arra külön fel kell készíteni.
Kizárólag olyan dolgokat tudnak csinálni melyekhez nem kell semmi keratív gondolkodás. Vagyis buta de gyors.
Valamikor látszólag gondolkodnak pl. sakk. Amúgy a mai szuperszámítógépek jobban sakkoznak mint a világ legbriliánsabb elméjű nagy sakk mesterei.
Hiba nélkül tudnak dolgozni, gyorsabban számolnak mint az ember és lényegében mindig csak számolnak. Pontosabban emlékeznek, próbáld megverni a gépet egy memóriajátékba pl a szavakra kell visszaemlékezni, ha nincs lebutítva a program és olyan memóriajáték ami nem függ a szerencsétől vagyis nincs benne véletlen döntés akkor lehetetlen megverni. Vagy pl. próbálj versenyezni vele prímfaktorizációba semmi esélyed.
Algoritmizálható (durván fogalmazva: egyszerű) feladatok tömeges elvégzésében.
Jelenleg a mesterséges intelligencia fejlődésének iránya, hogy az ilyen értelemben vett "egyszerűség" egyre nehezebb és összetettebb feladatokra terjed ki.
nem vagyok hülye, nem ilyen triviális és általános dolgokra gondoltam, hanem mondjuk:
sakkban, malomban, backgammonban igen
de goban, beszélgetésben mondjuk nem.
1. Gondolatot olvasni se ember, se gép nem tud, még a tieidet sem. Szerintem ez annyira triviális, hogy pontosítanod kellett volna rögtön az elején, azaz részletesen kifejtened, milyen válaszokat vársz, de te ezt elmulasztottad.
Ezen a területen tehát döntetlen.
2. Lehetnél legalább annyira udvarias, hogy MEGKÖSZÖNÖD a válaszokat, amiknek a megírására mások időt és energiát szántak.
Ebben például jobbak lehetnek a gépek az embereknél, ha benne van a programjukban; pl. az általad említett játékok végén gratulálnak a győzelemhez, vagy egyszerűen csak megköszönik a játékot.
Ellenben az emberek egy jó részének hiába próbálják a szüleik és a pedagógusok a fejükbe verni az alapvető udvariassági szabályokat... :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!