Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Nagy baj ha kb 25 évesen...

Nagy baj ha kb 25 évesen fogok végezni az iskolai tanulmányaimmal?

Figyelt kérdés
Gyógyszerész szeretnék lenni vagy ha az nem sikerül akkor csak gyógyszerész aszisztens. És ki számoltam, hogy ha elvégzem a közép iskolát az amire elvégzem az 4 év addigra leszek 19 éves (évvesztes voltam oviba) plusz még a gyógyszerész suli az is 4 év szóvval amire végzek a 25 éves korom elején leszek mert januári vagyok.És most akkor addig a szüleimnél fogok lakni vagy mi dolgozni nem fogok tudni az iskola és a tanulás mellett. Anyagilag meg nem tudnának a szüleim fizetni egy albérletet nekem egy teljesen másik városban. :( Ez miatt nem is fogok tudni tanulni és diplomát szerezni?
2013. márc. 28. 22:22
 1/10 anonim ***** válasza:

5 év a gyógyszerészeti. Egyébként egyáltalán nem baj. Én is annyi idős leszek.

Melyik városban laksz?

2013. márc. 28. 22:36
 2/10 anonim válasza:
Én 32 évesen fogok végezni, ha tovább nem tanulok még akkor is, ki tudja... suli mellett simán lehet dolgozni is, más is úgy csinálja.
2013. márc. 28. 22:36
 3/10 A kérdező kommentje:
bajai vagyok.
2013. márc. 28. 22:40
 4/10 anonim ***** válasza:
ÁÁÁ, az tök jó! Ha nem csúszol a sulival, akkor nincs gáz! Anyámék, ha beszélünk még most is megkérdezik, hogy mi volt ma a suliban, pont mint amikor 23 éve elkezdtem. :-D (Mondjuk már nem tanulok. :)
2013. márc. 28. 22:42
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem. Én is évvesztes vagyok, és fizikusnak tanulok. 24-25 éves koromra lesz meg a mesterdiplomám, és ha utána úgy alakul hogy továbbmegyek doktori iskolába, akkor még később fejezem be egyetemi tanulmányaimat
2013. márc. 28. 23:10
 6/10 anonim ***** válasza:

"teljesen másik városban."

Kollégiumi helyzet ott, ahol tanulni szeretnél? Járj utána, várostól függően nagyon hasznos lehet.

Egyébként az óvodai évvesztés nem számít, egy éven nincs mit behozni (kivéve, ha az egyetemen csúszol egy évet, az ciki és drága is).

2013. márc. 28. 23:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem baj, nem vagy egyedül, ez teljesen normális dolog. Sokan vannak olyanok, akik még nyelvi előkészítő osztályba is jártak középiskolában, így 20 évesen érettségiznek, az egyetemet pedig 25 évesen fejezik be. (Ha nincs kihagyás, és ha nem halasztanak évet.)

Az egyetemi évek alatt pedig nem kötelező albérletben lakni. Ha nincs túl messze a lakhelyedtől, bejárhatsz a suliba busszal vagy vonattal, a diákbérlet nem túl drága. (Sokan járnak pl. Budapestről Pécsre minden nap az IC-vel, pedig az már elég húzós távolság...)

Vagy kérhetsz kollégiumi elhelyezést is, még az is megfizethető (amikről tudok, 12 és 20 ezer forint között van havonta).

Ha jól tanulsz, kaphatsz ösztöndíjat; ill. nyáron vállalhatsz diákmunkát. Szóval emiatt ne aggódj, mert ha ügyes és szorgalmas vagy, akkor meg fogod tudni csinálni. :)

2013. márc. 28. 23:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Az jó. Ha a terveidet betartod, eredményesnek nevezheted magad. Különösen, ha jó eredménnyel végzel. Ami (pici) tévedés, hogy ezzel nem fogod befejezni a tanulmányaidat. A technika és tudomány olyan gyorsan fejlődik, ha képben akarsz maradni, egész életedben fogod végezni (a munka mellett). Ez kifejezetten jó, mert nincs jobb érzés, mint ha az ember naprakész.
2013. márc. 29. 09:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Ugyan már. Nem kell sietni, ezek a legfrankóbb évek, ne aggódj emiatt.

A fősulik/egyetemek általában hirdetnek szociális és tanulmányi alapú ösztöndíjakat, amiket mindig érdemes kihasználni, ezekből sokan megélnek (én is megéltem otthoni anyagi támogatás és munka nélkül több évig az egyetemen), és a munkát is meg lehet oldani, ha szükséges (diákmeló, részmunkaidő, és érdemes böngészni a gyakornoki állásokat, céges ösztöndíjakat is).

Az albérlet egyébként valóban drága, gondolkodj el a kollégiumon is. Olcsóbb, ráadásul közösségi szempontból a lehető legjobb. Sokáig voltam kolis és csak ajánlani tudom.

Szóval mindent meg lehet oldani :)

2013. márc. 29. 12:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2013. márc. 29. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!