Milyen amikor eltávolítják valakinek az orsövényét?
Megrázó élmény - szó szerint. A fogaid körmérkőzést játszanak a bennmaradásért. Csorog a vér egy bab alakú tálkába, amit te tartasz. De a műtét nem fáj - szerintem sokkal jobban jársz, ha ébren vagy (jobban tudsz figyelni és vigyázni magadra). Én egy olyan koktélt is kaptam, hogy ráadásul nem féltem semmitől, és végig a csinos doktornőt néztem, aki ott asszisztált.
De várjál 20 éves korodig.
Amúgy utána, ha már meggyógyultál, kb. négyszer jobban kapsz levegőt. Olyan érzésem volt utána, mintha a Magas-Tátrába költöztem volna. Azon kívül előtte folyton náthás voltam: a napi rekordom 200 zsebkendő volt.
Gyógyulás után a következő évben fogyasztottam ennyit.
É is 17 évesen estem át ezen, s mint a 00:32 is írta tartod a tálkát az orvos a vésőt s asszisztens a kalapácsot. Nem elijeszteni akarlak ezzel, de igaza van az előttem szólónak, hogy ha teheted még várj. Nálam huszonéves korban újra meg kellett ismételni ugyanezt, szerencsére mostanig sikeresnek bizunyult a beavatkozás. Nem is fáj, de rendkívül kellemetlen. Viszont ahogy megjavul utána a szaglásod, az egy leírhatatlan élmény - vetekedhetsz a legjobb nyomozókutya szaglásával, megérzel olyan dolgokat és olyan messziről hogy azelőtt el sem tudtad volna képzelni hogy az lehetséhes, illatokat, melyeket azelőtt nem éreztél.
De ha lehet valóban még várj, mert 17 évesen még fejlődésben van a tested, fölösleges kétszer átélni a vésősimítást.
Szia :)
Gondolom, azért emelted ki a kérdésedet, mert ismét gondolkodsz a műtét lehetőségén.
Nekem nem volt ilyenem, tehát erről nem tudok "élménybeszámolót" tartani.
Viszont azt javaslom neked, hogy mielőbb menj el egy kivizsgálásra, mert a horkolást nem csak orrsövényprobléma okozhatja. Kezdd a fül-orr-gégészeten, ahol vagy megtalálják az okot, vagy továbbirányítanak valamerre. Ha mégsem, akkor jelentkezz egy alvásklinikán kivizsgálásra.
Sok sikert. :)
Igen. Azért írtam. Mert valaki tanácsolta, hogy töltsem be a 21 évet. Most 20 vagyok.
S mi van akkor, ha ez azért van, mert nyitott szájjal alszom. Vagyis a nyál lefolyását gátolja a horkolás. És ez már annyira megszoktam, hogy nem tudom megváltoztatni?
Látatlanban még az orvos sem tud semmit mondani neked az okokról. Úgyhogy nézz körül a neten előzetes tájékozódás céljából:
Aztán pedig irány a szakrendelő vagy az alvásklinika. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!