A radioaktív anyagokkal, tárgyakkal való érintkezés közvetlenül megtudja égetni a bőrt hőtöl függetlenül?
De pont hogy égéshez hasonló sérüléseket fogsz szenvedni csak meleg nélkül.
Függ a sugárzás fajtájától és mennyiségétől, de mondjuk ha nem gamma sugárzásról beszélünk akkor a sugárzás hamar elnyelődik a testben. Ez úgy jelentkezik, hogy a bőr már megfogja, ami a nagy sugárdózis miatt (sejtszinten) elhal. Az elhalás pedig ugyanolyan mintha égési sérülés lenne (ödémás, piros, duzzadt, fájó, esetleg nekrózis)
tehát, ha valakibe radioaktív reszészecske kerül de nem volt kitéve elötte magas sugárzásnak akkor nem jelennek meg a bõrén égési sebek,
és aki töbletdózist kapott, azon sen látszik meg azonnal?
Ha valakinek a testébe kerül bele akkor a belső szerveket károsítja ( ha most a PET-CT-re vagy vmi ilyesmire akarsz kilyukadni akkor ne izgulj ezektől nem lesz semmi bajod), és nem lesznek a bőrén égési sérülés jegyei. Inkább általános tünetek, hányinger, szédülés, rosszullét és innentől kezdve súlyosbodhat.
Többletdózisos kérdést nem értem.
én nem parázok semmitöl csak érdeklõdök. tudom hogy a sugárzó részecskék a sejteken olyan nyomokat hagynak mint a géppisztoly a gipszkartonon.
! Ha valaki olyan helyen tartózkodik (annyi ideig amennyi megárt neki) ahol a normál sugárzási érték 100x-osa (most csak montam egy számod, lényeg nagyon magas sugár szint) éri ezt az embert, akkor késöbb a csontjaiig elfog "égni"? érted a kérdést?:)
Nem, hamarabb meghal. Az a baj, hogy nagyon sok mindentől függ. Ha már az ember bőre leesik onnan már bármikor bekaphat egy fertőzést, de simán csak sokkot is kaphat a szervezete és megáll a szíve, az erei elpattanhatnak (mármint a nagyobbak) és trombózistól elkezdve belsővérzésig bármi.
szóval csontig nem megy- vmi másba hamarabb belehal az illető
köekedõedémyek... hmm érdekes téma.:D
igen, gondoltam hogy nem éli túl amíg lerohad mindene.
De attól még elfog égni hogy halott, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!