Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hihető az a magyarázat, hogy...

Hihető az a magyarázat, hogy semmi összefüggés nincs az oroszországi meteorit becsapódások, és a Földközeli pályán haladó aszteroida között?

Figyelt kérdés
Szerintem nem,csak azért mondják ezt, hogy ne legyen annál nagyobb pánik ami már így is kialakult ott.

#aszteroida #meteorit #becsapódások
2013. febr. 15. 20:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerintem van: Két nagyon ritka esemény, pár óra eltéréssel. Valószínűleg ugyanott, és ugyanakkor keletkeztek, ugyanannak a nagyobb valaminek a két darabja.

Idövel az égitestek kicsit széthúzták a pályájukat.

De szerintem nincs ebben semmi különös. Az egyiket nyomon követték, a másikat nem.

Ebben a mérettartományban már csak nagyon kis részét tartják számon a kisbolygóknak.

Gyenge a szórt sugárzás, amit a napról visszavernek, ezért nagyon sokat soha nem fognak felfedezni.

Összeesküvésről szó sincs.

2013. febr. 16. 20:28
 12/15 A kérdező kommentje:
Szerintem is,az pedig,hogy másik irányból jött mint az aszteroida,csak annyit jelenthet,hogy eltérítette a garvitációs mező és kört tett a Föld körül,utána lépett a légkörbe ellentétes irányból.Kész is a magyarázat.
2013. febr. 18. 14:28
 13/15 anonim ***** válasza:
40%
Elméletileg lehetséges, hogy ugyan onnan származik a kettő (bár nem nagy az esélye), de teljesen lényegtelen! Az egyik egy darab kő, talán szekrény méretű volt (majd majdnem teljesen elégve ez csapódott be Oroszországban), a másik meg egy brutális nagy szikla, ami ha becsapódott volna, több 100 km-es távolságban mindent letarolt volna! Egyébként napi szinten találkozik a föld meteorokkal, ezeket hullócsillagnak látjuk. A nagyobb meteorok leérhetnek a földre, akkor lesz meteorit a nevük. Az aszteroidák vagy kisbolygók meg jóval nagyobb testek.
2013. febr. 18. 19:12
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem van: Két nagyon ritka esemény, pár óra eltéréssel."

Egyáltalán nem ritka esemény egyik sem. Naponta kb 5000 tonna (Igen, ötezer tonna) a Föld meteoritok miatti tömegnövekedése. A pályájuk sem volt még csak hasonló sem. Az elhaladó aszteroida a Földet a déli pólus felől közelítette meg. A forgástengellyel majdnem párhuzamosan haladt. Az orosz meteorit, meg a föld felszínével, és az egyenlítővel szinte párhuzamosan keletről nyugatra haladt. Igazából még erőltetve se nagyon lehetett volna ennél "eltérőbb" két röppályát kreálni. Szóval teljesen kizárt hogy közük legyen egymáshoz.

maci

2013. febr. 19. 09:49
 15/15 Wadmalac ***** válasza:
Az egyik északról jött, a másik délről. A meteor légkörbeli sebessége alapján a szökési sebességnél jóval nagyobb sebességgel érte el a légkört, tehát nem röpülhetett körbe a Föld körül, hogy ellenkező oldalról érkezzen.
2013. febr. 21. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!