Hihető az a magyarázat, hogy semmi összefüggés nincs az oroszországi meteorit becsapódások, és a Földközeli pályán haladó aszteroida között?
Szerintem van: Két nagyon ritka esemény, pár óra eltéréssel. Valószínűleg ugyanott, és ugyanakkor keletkeztek, ugyanannak a nagyobb valaminek a két darabja.
Idövel az égitestek kicsit széthúzták a pályájukat.
De szerintem nincs ebben semmi különös. Az egyiket nyomon követték, a másikat nem.
Ebben a mérettartományban már csak nagyon kis részét tartják számon a kisbolygóknak.
Gyenge a szórt sugárzás, amit a napról visszavernek, ezért nagyon sokat soha nem fognak felfedezni.
Összeesküvésről szó sincs.
"Szerintem van: Két nagyon ritka esemény, pár óra eltéréssel."
Egyáltalán nem ritka esemény egyik sem. Naponta kb 5000 tonna (Igen, ötezer tonna) a Föld meteoritok miatti tömegnövekedése. A pályájuk sem volt még csak hasonló sem. Az elhaladó aszteroida a Földet a déli pólus felől közelítette meg. A forgástengellyel majdnem párhuzamosan haladt. Az orosz meteorit, meg a föld felszínével, és az egyenlítővel szinte párhuzamosan keletről nyugatra haladt. Igazából még erőltetve se nagyon lehetett volna ennél "eltérőbb" két röppályát kreálni. Szóval teljesen kizárt hogy közük legyen egymáshoz.
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!