Kémia házi feladat?
az a házi hogy a kémiai periosusos rendszer-el kell egy értelmes magyar szót alkotni.lényeg az hogy minél hosszabb legyen pl.: Ti - Bi
titán biztum
Inkább, remélhetőleg...
Lutécium, kén, tantál vanádium, ezüst, ittrium.
bór, oxigén, szén, jód
fluor, oxigén, szén, jód
lítium, bárium
foszfor, oxigén, foszfor, szilícium
asztácium, titán, lantán
szelén, rénium, germánium
nitrogén, ittrium, erbium, tellúr
alumínium, jód, arzén
lantán, urán, rádium
rádium, vanádium, jód, oxigén, lítium
@ GLadislaus:
jód, germánium, nitrogén
oxigén, kálium, ozmium
foszfor, arzén, jód
vanádium, ezüst, ittrium
@ Silber:
tellúr
jód, kén
-------
Amúgy halványlila segédfogalmam sincs, hogy mi a csudára jó ez a házi feladat. Ettől senki nem fog gyorsabban és könnyebben eligazodni a periódusos rendszerben, az elemek vegyjeleit meg a szókeresgélésre fordított idő töredéke alatt be lehet magolni. Pedig én szeretem a nyelvi játékokat, de ez nekem is nehéz volt. Szóval szerintem h.lyeség, legfeljebb szorgalminak jó...
Nem is vagyok kedves, csak véletlenül épp nem voltam harapós kedvemben. :D
Viccen kívül: igazán nincs mit, mert az igazság az igazság. Én nem tudtam olyan hosszú szót összerakni, mint te, ennyi a történet.
Viszont mondatot igen, ha nem is szó szerint úgy, ahogy szerettem volna. (Az "ügyes" szó megoldhatatlan probléma elé állítja az embert...)
köszi mindenkinek de nem én kaptam az 5-öst
kiváncsiak vagytok mi volt a leghosszab szó?
postahivatalnokok
Az igen. Nagyon ügyes volt, aki ezt összehozta. :)
És végre megint egy kérdező, aki kommunikál is a válaszolókkal. Ez is ritkaság... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!