Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetnék jó matekból...

Hogyan lehetnék jó matekból meg fizikából?

Figyelt kérdés

Teljesen új témát veszünk és néhány gyerek előre tudja h mi a megoldás meg ilyenek és a feladatok a könyvben benne se vannak...

előre kösz!

2009. szept. 6. 17:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Tanulással barátom.

Amugy a matekot nem magolással tudod megtanulni hanem azzal hogy megérted(pl.: Odafigyelsz órán) . Ha ez nem megy akkor csodát ne várj. A fizika egy része magolás (szabályok képletek ezek ), de ott is érteni kell...

2009. szept. 6. 17:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mateknál is érvényesül az, ha sokat foglalkozol vele, akkor várhatóan jobban megy, mert begyakorolsz technikákat és fejleszted a szükséges készségeidet. MOndhatni rutint szerzel.
2009. szept. 6. 19:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, ha a természetes képességed gyenge hozzá (én nem tanultam soha matekot középiskolában, tele voltam karókkal meg nem csinált házik miatt, dogák és érettségi is 5*), akkor gyakorolni kell. Általában típuspéldák vannak, azokból megcsinálsz sokat, és fel fogod ismerni.
2009. szept. 6. 20:24
 4/6 anonim ***** válasza:
88%
Na igen, van az a szint, ahol még elég a természetes tehetség. Aztán az vagy kitart amíg kell, vagy egyszer csak elfogy, és van nagy pofára esés. Nem szégyen az,ha valaki tanul. Mindenesetre én spec.matekon és később egyetemi matek szakon is láttam marha tehetséges gyerekeket lemaradni, mert lezserül vették, és nem tanultak meg tanulni. És ott már nem elég szimplán a tehetség.
2009. szept. 7. 20:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Agree utolsó: én is pontosan az egyetemen fogytam el, középiskolát IQ-ból le lehet tolni lazán, az egyetem az másik tészta.
2009. szept. 7. 21:39
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik legfontosabb ezeknél a reáltárgyaknál, hogy magadtól tudj rájönni a feladatok megoldásaira, és ne mástól kérdezősködj. Csak akkor kérdezz, ha már végképp esélytelen h valaha is rájöjj a megoldásra.

Amiket órán megoldotok, azokat oldd meg még egyszer otthon magadtól, aztán ellenőrizd le az óraival. Ha nagyon pro akarsz lenni, akkor gondolkodj el mindig azon, hogy egy bizonyos feladatot hogyan lehetne másképp megoldani. Ez általában lehetséges, nagyon ritka az olyan feladat, aminek csak egy féle megoldási útvonala van.

Aztán: Egy feladatnak soha ne a megoldása, hanem a levezetése érdekeljen. Nekem nagyon jó matek tanárom volt középsuliban. Ő azt csinálta, hogy amikor már megbeszéltük, hogy hogyan kell megoldani a feladatot, és már mindenki értette, akkor már le se sz*rtuk, hogy mi a megoldás :). Éppen azért, mert nem az a lényeg, és az már csak időfecsérlés, hogy azt számolgatod. Mondok erre egy példát: Pl. van egy feladatod, aminek a megoldása egy másodfokú egyenlethez vezet. De ha te már rutinból vágod a megoldóképletet, akkor már fölösleges befejezned a feladatot, hiszen ezzel csak időt, türelmet, energiát és tintát pazarolsz, de okosabb nem leszel tőle. Amikor feladatokat végzel, akkor az elég ritka, hogy végig érdemes megoldani. Csak addig oldd meg, amíg nehezen megy, hogy azt a részt begyakorold. Tulajdonképpen csak dolgozatoknál adsz be teljesen megoldott (és leellenőrzött) feladatokat.

Ezeken kívül, jó ha játszol logikai játékokkal, többek között sakk, sudoku, stb. Ezeket is variáld, legyen minél több féle.

2009. szept. 10. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!