Ha a jövőbeli énem visszautazna ide és beszélne velem, ezáltal megváltozna az életem, akkor amikor ő visszatér a jelenébe ugyanolyan lenne neki minden, mert csak az én életem térne ki egy másik idősíkba? Vagy, hogy van ez?
Értelmes válasz: ezt nem tudjuk. Egyelőre nem ismerjük magát az időt, ergo tippünk sincs egy ilyen esemény mit váltana ki.
Könnyedén lehet, hogy minden egyfajta "előre elrendelésben" van, ekkor az időutazás is az időfolyam része, vagyis benne van, hogy az esemény meg fog történni, és már meg is történt. De lehet, hogy minden egyes atom minden egyes lehetséges mozdulata (kvantum határozatlansági elv) alapján létrehoz egy-egy új idősíkot, bejárva minden lehetséges útvonalat. Ekkor lehet, hogy a múltba visszamenés nem is a "saját" múltad lenne, hanem egy másik idősík.
De ezek csak fantáziálások, hipotézisek. Egyértelmű válasz nincsen erre.
Mivel az ilyesfajta időutazás (egyelőre) lehetetlen, így az ezzel kapcsolatos elméletek is kivitelezhetetlenek, vagyis az egész feltevés ellenőrizhetetlen. Tehát bárki bármit okoskodik is ki a kérdésedre, az igaz lehet - ugyanakkor az ellenkezője is. Innentől pedig sokkal inkább hitbélivé válik a kérdés (azt a verziót hiszed el amelyiket akarod), mintsem tudományossá.
Tehát a kérdésed ("Hogy van ez?") helyett sokkal célszerűbb lenne a "Hogy lehet ez?" kérdést feltenni, ám a lehetőségek mennyisége ez esetben a végtelenhez tart.
Képzeld el, hogy megjelenik egy idegen, aki hasonlít rád, és azt állítja, hogy azonos veled! Hinnél-e neki, ha valóban hasonlítana hozzád mindenben? Ne feledd, hogy te is változol!
Minden szavát kétkedve fogadnád, így nem nagyon tudna információt közvetíteni neked a jövőből.
"Akkor, ha jól értem, mivel erre nincs magyarázat, mert az időutazás nem lehetséges, akkor lehetséges lehet az én feltevésem is?"
Mivel a múltba történő időutazás jelenlegi tudásunk szerint nem lehetséges, és semmi jele sincs annak, hogy bármikor is megvalósulhatna, így semmi sem lehetséges, ami a múltba történő utazásra, mint előfeltételre támaszkodik. Így tehát a Te feltevésed sem lehetséges.
HA a jövőbeli te visszautaznál ide, akkor TALÁN ez történne.
Így megfelel a válasz? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!