Sorolj fel 5 olyan tényt, ami bebizonyítja, hogy Ady világhírű lett?
Erre kéne segítség, de gyorsan... HOLNAPRA!
Valaki segítsen :(
Ne haragudj, de erre én kapnék egy hatalmas karót miután odaírtam, hogy "Ady csak itthon volt világhírű".
Milyen könyből tanultatok?
Egyszer ez:
Igaz, hogy ez már nincs forgalomban, de annak idején az ide látogató külföldi turisták ez által megismerkedhettek vele.
Elutazott Párizsba, és Franciaország bizony a tengerrel határos.
Amúgy engem is érdekelnének a válaszok, nem tudom hogy Ady mennyire híres, Magyarországon nagyon, de hogy világhírű lenne, azt nem tudom..
Aki olyan költeményt írt mint az:Intés az őrzőkhöz, az a világ legnagyobb költői közé tartozik!
Aki olyan költeményt írt mint a :Holló, az a világ legnagyobb költői közé tartozik!
Előzővel vitatkoznék!
Ady és jópár "világhírűnek" tartott költőhöz simán felér 12-underground raper emberke, de mivel ezt nem tartják művészetnek, ami elég nagy hiba, ezért tudomást sem vesznek róluk azok, akik a verseket művészetnek tartják.
Ezalatt nem a "madafaka" rapereket értem, de hallgass meg egy Tkyd, Fankadeli, DSP, Barbár fivérek, Funktasztikus, Hősök, stb "költeményt" és ha érted miről beszélnek, akkor ez simán felér a költészetnek nevezett dolog mellé.
Elvégre mi a külömbség?
Max annyi, hogy trágár szavak is előfordulnak és zenére teszik mindezt.
Azt nem mondd, hogy Ady idei versek "jelentenek" (ezt most jól értsd) valamit, míg a mai kor dolgairól ugyanezt nyomják a felsorolt "együttesek" "művei".
Elvégre Bármelyik író azt írta, amit tapasztalt. Most nem ez van?
Mégis elítélendőek a társadalom szemében, mert kimondják, amit nagyrészünk gondol.
Na ennyit a művészetről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!