Aloha emberek, tudnĂĄtok segĂteni ennek a feladatnak a megoldĂĄsĂĄban? Nem vagyok egy matematikus, ĂŠs megigĂŠrtem a legjobb barĂĄtomnak, hogy megfejtem.
Szia!
Az a gond,hogy félig-meddig dánul írtad a kérdést!
Menjünk visszafele!
(itt jegyzem meg, hogy nem vagyok matektanár, sem matematikus, ha valami nem úgy van leírva, ahogy a nagy könyvben, azért bocs)
Fűtés:
1: Átváltod a mértékegységeket valami ehető formába. (jelen esetben a méter lenne a jó)
2: Kiszámolod a szoba térfogatát. Google segít, nem nehéz (téglatest térfogata).
3: Megnézed, hogy nagyobb-e mint hatvan és az alapján írod a választ.
Mestör:
1: Az átváltott mértékegységeiddel kiszámolod a szoba felületét. Ismét Google, téglatest felülete.
2: Kivonod a kapott értékből az ablakok/ajtók területét. Padlót valszeg. nem fogsz festetni, kivonod azt is. A plafont meg eldöntöd te. (a padló területe egyenlő a plafonéval, ami pedig egyenlő a szélesség és a hosszúság szorzatával)
3: A kapott értéket felszorzod kettőfél euróval, és megkapod a kívánt eredményt, majd keresel pár Deák portrét, papíron.
Kész!
G.
Először is váltsd át az adatokat azonos mértékegységűekre (itt célszerű méterre).
Utána rajzold le az összes falat (4 db lesz, és ebből 2-2 meglepően ugyanaz).
Kiszámolod a területüket a téglalap területképletével:
egyikoldalszoramásikoldal (a x b)
Összeadod őket, kijön a falak területe.
Kivonod az ablakok és ajtók területét.
A maradékot beszorzod az egységárral, megvan az ár.
Hogy befűthető-e, ahhoz a térfogatát kell kiszámolnod:
ez egy téglatest, térfogata:
egyikoldalszoramásikoldalszoraharmadikoldal.(a x b x c)
Remélem megértetted :)
Hát ezen nem is értem mi a nehéz.
A szoba egy téglatest, 6 oldala van. A mester a padlót nem festi, marad 5 oldal.
Van 2 fal, aminek a területe: 5,4*2,7 falanként. Összesen: 5,4*2.7*2=29,16m2
Másik 2 fal: 3,6*2,7*2= 19,44m2
A plafon: 3,6*5,4=19,44m2
Ez összesen: 68,04m2, amiből lejön 6m2 (ablakok és ajtók), tehát 62,04m2~ 62m2
A mester m2-énként 2,5 eurót kér, tehát az összköltség: 62*2,5= 155 euró
A szoba térfogata: 5,4*2,7*3,6=52,488m3, tehát egy olyan fűtőtesttel, ami 60m3-t képes fűteni, megoldható a fűtés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!