Biológus szakra elég emelt biológia érettségi?
Megdöbbenve olvasom az itt írtakat!
Matek, fizika, kémia, biológia a világ legkönnyebb tantárgyai!
Ezek semmi másról nem szólnak, mint a gondolkodási képességedről, ahogy a tudomány is gyakorlatilag a gondolkodás művelése.
Akik ez nem megy, akinek "rettenetesen" nehéz a kémia, az mégis mi a fenének akar biológus lenni?
Az emberi test maga is végső soron egy kémiai "üzemegység"!
Akinek nehéz a gondolkodás, az miért akar a művelője, a tudósa lenni?
Én fel nem tudom fogni, hogy mi nehéz van a kémián.
Persze aki ahhoz szokott hozzá, hogy az a jó, ha minél nagyobb marhaságot rizsázik, meg magol be, mint sirodalom órán, annak nem csodálom ha nem megy.
Egyébként meg 2 tantárgyból van a felvételi, ha ezeket jól megcsinálod az emelt szintű felvételin, 100% hogy felvesznek.
Még plusz nyelvvizsgáért szerzett pont sem kell hozzá.
A kérdés csak az, hogy mennyire csinálod meg jól.
Nekem egy ilyen helyen dolgozó valaki mondta, hogy nagyon ritka az, hogy valaki megszerzi a feladatokért kapható maximális pontokat.
De biztosan nem a feldatok a roppant nehezek. Ha jól felkészült és sokat gyakorolsz, és értelmes és tehetséges vagy, nem létezik, hogy ne tudd őket megoldani.
Csak hogy ehhez nem mindig elég az a felkészítés, amit a középiskolában adnak; pláne nem akkor, ha éppen olyan szakbarbár kémia tanárod van mint nekem speciel: az egész óra abból áll, hogy lediktálja szó szerint a könyvet a füzetbe és az igazság az, kémia tanár létére maga sem érti a kémiát! De azért úgy színlel, mintha értené!
Has pedig észre veszi, hogy nem írsz, rögtön bevág a félkegyelmű kókler pszichopatája egy egyest!
Kész kínszenvedés az értelmesebb embereknek az órája, már csak azért is, mert ha mégis mond valami "egyénit", az 99%, hogy fatális hülyeség!
Ilyen tanár mellett nem csodálom, hogy nem lehet rendesen felkészülni!
Velem viszont nincs szerencséje, mert én jóval tehetségesebb és értelmesebb vagyok annál, hogy fosására legyek ráutalva. De az időmet nekem is elpazarolja.
És a ha felettese lennék, hát nyilván azonnal két lábbal rúgnám ki az iskolából.
De ez már más tészta: ez magyar oktatás színvonalának a témája már.
Ja és felkészüléshez jó könyvek is kellenek.
És nem könnyű dolog ez.
És speciel egyszerre 4 féle könyvből tanulok. és ezekből hámozok össze magamnak egy egészet.
És ott vannak Villányi Attila féle tankönyvek is, kiakasztó ez az ürge: volt már neki kémia 1.-4., kémia I.-III., kémia közép- és emelt szintű érettségire című könyve is: a lényeg, hogy egyiket sem lehet kapni már, még a kiadójánál sem.
Nekem éppen megvannak, és használom ezeket, használom a Mozaikosakat, használom a Nemzeti Kiadósat is, sőt egy negyedik fajta, igen nehezen beszerezhetőm is van.
És pluszban faladat megoldások nyakba-főbe.
De nem nehéz, a kémiának is meg van a saját logikája, ha ezt megérti az ember, utána már a agya vágni fogja, mint kés a vajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!