Hogyan tudok nagyon hatékonyan tanulni? Ki milyen módszert használt? Lentebb.
Margitics Ferenc: A hatékony tanulás technikája című könyvet ajánlom neked, a fő részt kijegyzeteltem, de érdemes elolvasni a könyvet, és a lényeget leírni, mert még sok nagyon hasznos információ van benne, és nem vagyok benne biztos, hogy az én vázlatomat teljesen megérted.
Hatékony tanulás folyamata:
1. Cím-meditáció: relaxált állapotban a téma körülgondolása, a későbbi koncentrációt erősíti
2. Átolvasás: képet kapni a mondanivalójáról, fontos részekről
3. Kérdésfelvetés: kérdések az egyes részekről, hogy felkeltse az anyag a figyelmünket, ezeket le kell írni, eltenni, majd később megválaszolni
4. Feldolgozó olvasás: -olvasás közben kulcsszavak keresése, aláhúzása, nagyobb ismereti tömbök melletti margó húzása hierarchia szerint több vonal
-jegyzetelésnél saját megfogalmazás, fontosabbak aláhúzása, hierarchikus beljebb kezdés, majd jegyzetből vázlat
-vaaagy elmetérkép és abból vázlat
5. Felmondás: kérdések elővétele, megválaszolása, minden témakör elmondása, hiányosságok bepótlása !fontos!
6. Ellenőrző olvasás: vázlat, majd jegyzet elolvasása az anyag megszilárdítása céljából
Ajánlom még Geoffrey A. Dudley - Duplázd meg a tanulóerődet című könyvét, ezt most olvasom
Ha ezeknek a technikáját elsajátítod, akkor sokkal tartalmasabban maradnak meg az anyagok, gyorsabb a felfogás, és rendes begyakorlás után rengeteg időt spórolsz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!