Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Kvantum dolgok?

Kvantum dolgok?

Figyelt kérdés
Nem értek valamit. Ha a kvantum-elmélet szerint egy dolog az épp azt megfigyelő személytől függően létezik, akkor egy másik személy számára aki nem figyeli meg nem is létezik? Vagy ha egy valamit az ember megfigyelt, akkor az már mindenki számára létezik?

2013. jan. 2. 13:11
 1/1 anonim ***** válasza:

Rossz a szóhasználatod. Nem nem létezik, hanem nem ölt "látható" formát, nem ölt "alakot", de ugyanúgy létezik.

Szóval annak a ténye, hogy egy pöttyös labdát én kézbe veszek, van valóságossága, de pl. ha csak én látom(tapasztalom) a pöttyös labdát, akkor abban a pillanatban csak számomra pöttyös és számomra labda (fizikai érzékeim miatt). Ettől függetlenül ugyanúgy megtörténik a labda kézbevétele, csak egy másik megfigyelő számára nem "kézzel foghatóan". Tulajdonképpen az "akarattal" kényszerítem ki a lehetőségekből az adott "formát".

Ezért ha minden ember a bolygón elaludna mondjuk egyetlen pillanatban, akkor még az, amit mi világnak nevezünk, fennmaradna, persze nem "láthatóan", a kérdés inkább az, hogy mi az ami fenntartja...

üdv

28/F

LastOne.Left

2013. jan. 2. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!