Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem használjuk a vezeték...

Miért nem használjuk a vezeték nélküli áram továbbítást?

Figyelt kérdés

2012. dec. 22. 22:45
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
91%

A kérdező linkje enyhén szólva sántít.

Áltudományosnak néz ki, de én most inkább a józan ész logikája felől közelítem meg.

Első kérdés: ha a technológia létezik 100 éve, akkor miért nem használja egyetlen nagyhatalom sem? A "energetikai cégek lobbija" érvelés egy Szovjetunió vagy Kína esetén nem helytálló.

2012. dec. 22. 23:31
 12/48 anonim ***** válasza:
100%
Második kérdés: a cikk állítása szerint 7.5GW teljesítménnyel ingyen energiát lehetne előállítani a világ bármely pontján. Ez eltörpül a világ villamosenergia-fogyasztása mellet. Hogyan lehetne 7.5GW-nál több energiát kinyerni? Honnan jönne a többlet?
2012. dec. 22. 23:35
 13/48 anonim ***** válasza:
85%

Elvileg a kapanadz generátor is ezen az elven működik keress rá de én megkérdőjelezném hogy mennyire egészséges a környezetre.

Az energiaadó (áramadó) csak annyiban különbözik a ma használt TEM rádióadóktól hogy ezzel ellentétben irtó jó a hatásfoka ,ezzel Tesla LEM hullámokat állít elő ezt úgy csinálja hogy olyan rezgőkört épít ami szigorúan egy pólusú , nem engedi hogy kisugárzódjon a másik félhullám . Egy kondenzátort tölt és egy szikraköz süti ki a félhullámot amikor eléri az átütési feszültséget a kondi, a szikra olyan meredek lefutást eredményez és nyitást hogy a rádióhullámok mint a cunami úgy válnak le az antennáról , az ilyen hullámok még vízhullámokban is csillapítatlanul keresztülrongyolnak km eken keresztül minden más hullámot figyelmenkívül hagyva és a parton nem csillapodnak hanem kiemelkednek majd folytatják a gázolást a házakon keresztül rombolva.

Ugyan ez a part effektus megtalálható a kapandaz generátorban is és Tesla adójában is ,ez egy plusz kis tekercs, a kimeneten ami még egy indukció vagy feszültség sokszorozó lehet (ezt nem tudom).

2012. dec. 22. 23:49
 14/48 anonim ***** válasza:
100%

Az áramot mikrohullámok útján lehet továbbítani de csak irányítottan vagyis ha a két állomás optikailag látható és a két antenna egymásra teljesen párhuzamos valamint a hosszuk és átmérőjük is azonos.

Vagyis egy tökéletes négyszöget kell képezniük az adó illetve a vevő oldali antennáknak.

Sajnos az átvitel nagyon kis hatásfokú kb. 8-9% ezért rengeteg a veszteség 230V esetén kb. 18,4-20,7V.

Viszont ha a föld körüli pályára állítanánk egy hatalmas hurkot amiben a föld forog akkor az ebből nyert energiát le lehetne sugározni a földre és akkor nem volna fontos a veszteség mert úgy méreteznék a hurkot, hogy a kellő nagyságú legyen a megérkező feszültség.

2012. dec. 22. 23:50
 15/48 anonim ***** válasza:
100%

7.5 GW energia az nagyon sok. Ezer mikrosütő vagy porszívó használ durván egy megawattot. A paksi atomerőmű termelési kapacitása 1.7-1.8 GW. Ezzel az ország energiaigényének kb. 7-8%-át tudja fedezni.

A Free-energy oldalnak már a neve se cseng jól, és az ott leírtak jó része hoax, marhaság. Ami meg valós, az meg sosem működött.

Erről az áram drótnélküli továbbításáról én is olvastam, egyelőre mobiltelók töltését lehet végezni vele a fáma szerint, bár nem ismerem én sem a specifikációit. Mindenesetre érdekes téma, ha valaki tudna normális (nem free-energy) linket adni a dolog műszaki hátteréhez, azt megköszönném.

2012. dec. 22. 23:59
 16/48 2xSü ***** válasza:
100%

Ilyet is találtam: [link]

A free-eregy-s linket nem néztem meg, mert rosszindulatú kódra figyelmeztetett a Chrome. De általában nem ritka, ha egy-egy bullshit valami valós alapból indul ki.

A technológiáról már régebben is olvastam. Ha jól rémlik a Philips is kísérletezett vele.

2012. dec. 23. 00:07
 17/48 A kérdező kommentje:
Ha beírod google-be több oldalt is találsz, csipegess kedvedre.
2012. dec. 23. 00:10
 18/48 anonim ***** válasza:

"A megoldás lelke két elektromágneses tekercs, ..."

Úgy néz ki mint egy trafó. Még az elv is hasonlónak tűnik, csak itt azonos a tekercsszám. Jól gondolom?

2012. dec. 23. 00:15
 19/48 anonim ***** válasza:
100%

Csomó zagyvaság van azon az oldalon, pl. a longitudinális elektromágneses hullámok - ilyen elméletileg sem létezhet.

A vezeték nélküli energiatovábbítás amúgy működik a transzformátorok tekercsei között.

2012. dec. 23. 00:47
 20/48 anonim ***** válasza:
75%

-Nézd. Ennek két oka van:

1. Az elektroszmog nem egészséges. Örüljünk neki, hogy nem öl meg.a jelenlegi sugárzása. Él sem tudom képzelnek, hogy micsoda elektromágneses sugárzás érné és ölné meg az embereket, ha így továbítanank az áramot Aból

2012. dec. 23. 01:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!