Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Meg tudja nekem ezeket nagyjáb...

Meg tudja nekem ezeket nagyjából válaszolni valaki? Beszterce ostroma

Figyelt kérdés
1. Hogyan él Pongrácz István? Készíts jegyzeteket a gróf életmódjára vonatkozóan! 2. Hogyan viszonyulnak az emberek Pongrácz Istvánhoz? Hogyan vélekedik róla az elbeszélő? 3. Hogyan élnek az emberek a felvidéki városban? Gyűjts jellemző figurákat, szokásokat a regényből! 4. Jellemezd a Trnowsky-családot! 5. Jellemezd Apdkát! Hogyan, milyen eszközökkel ábrázolja az elbeszélő, hogyan viszonyul hozzá? 6. Mutasd be Klivényi Józsefet és Blázy polgármestert! 7. Mutasd be a Behenczy grófokat, életmódjukat! 8. Gyűjts anekdotákat, életképeket, vígjátékba illő jeleneteket a regényből! 9. Milyen személyek és események kapcsolják össze Pongrácz grófot és a Trnowskyakat? 10. Gyűjts a regényben ismétlődő jeleneteket, mozzanatokat!

2012. dec. 20. 17:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

Remélem, nem gondoltad komolyan, hogy mindezt valaki leírja neked...

Vedd elő szépen a könyvet, és a kérdések és feladatok átolvasása után kezdd el az olvasást és a feldolgozást. Célszerű olvasás közben jegyzetelni egy füzetbe vagy néhány lapra; utólag már nehezebb lenne mindenre visszaemlékezni.

Már csak amiatt is megéri az önálló munka, mert nagyon jó a sztori; nekem legalábbis az egyik kedvenc kötelező olvasmányom volt anno. A másik, amiért megéri: nem csak másolsz valamit, hanem a feldolgozás során fejlődnek a készségeid, képességeid. Így jársz jobban, úgyhogy jó szórakozást. :)

2012. dec. 20. 17:26
 2/12 A kérdező kommentje:
Ez mind szép és jó, de én ezt tavaly nyáron olvastam utoljára, és már nincs időm újra elolvasni. Nagyjából emlékszek rá, de azért egy-két kérdéshez nem ártana egy kis segítség.
2012. dec. 20. 17:28
 3/12 anonim ***** válasza:
76%

Ez a kérdés már egyszerűen pofátlan...

Ha olvastad, legalább a felére emlékszel, vagy legalább arra, hogy hol szerepel a kérdéses rész a könyvben és szépen visszakeresed.

2012. dec. 20. 17:48
 4/12 A kérdező kommentje:
Hol van feltüntetve az, hogy kötelező válaszolni? Most őszintén.
2012. dec. 20. 17:54
 5/12 anonim ***** válasza:
91%

ha olvastad, nagyjából emlékszel a sztoriban, hogy kb. mi hol volt benne, mi hogy volt.

lapozgasd át és elevenítsd fel a régi szép emlékeket!

2012. dec. 20. 17:58
 6/12 anonim ***** válasza:
86%

Valóban nem kötelező válaszolni; láttam már néhány hasonló kérdést 0 db válasszal...

Direkt megnéztem: 178 oldal, kisméretű; ez max. három órát jelent még akkor is, ha az elejétől a végéig elolvasod. A feldolgozás gyorsasága rajtad múlik.

2012. dec. 20. 18:03
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

"Ez mind szép és jó, de én ezt tavaly nyáron olvastam utoljára, és már nincs időm újra elolvasni."

Az jó régen volt. Érdekes módon én évtizedekkel ezelőtt olvasott könyvekre is szoktam emlékezni (legalább annyira, hogy kb. merre találom az ilyen kérdésekre a választ), pedig olvastam egy párat...

Esetleg elolvashatnád újra a könyvet.

2012. dec. 20. 18:31
 8/12 A kérdező kommentje:
No, ráment a délutánom, és kész. Utolsó. Nekünk most speciel 17 (!!!) kötelező olvasmányunk van, plusz még saját szórakozásomra is olvasok regényeket, ugye... azért nekem ennyire nem jó a memóriám, hogy mindenre emlékezzek, de örülök hogy neked igen. Tulajdonképpen egy értelmes válasz sem érkezett. Köszönöm.
2012. dec. 20. 21:44
 9/12 anonim ***** válasza:
74%

17 könyv? Az már valami? Hetente egyet elolvasva (ami azért távolról sem lehetetlen), még marad idő kétszer ennyire az évben, nem?

Nem mintha különösebben érdekelne, de miért kell rossz válasznak értékelni azt, hogy újra kellene olvasni a könyvet, amit írtunk egy páran? Végülis az segített, nem? :-)

2012. dec. 20. 21:53
 10/12 A kérdező kommentje:
17 könyv semmi, ha érdekel a téma. Ha viszont csak rád tukmálnak minden vackot, akkor azért közel sem olyan könnyű (főleg hogy nem csak irodalomra kell tanulni, mint ahogyan azt sok tanár hiszi) Nem olvastam el újra az egészet.
2012. dec. 20. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!