Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Aki megijed, miért kap a...

Aki megijed, miért kap a mellkasához? Vagy ez csak lányokra jellemző?

Figyelt kérdés

2012. dec. 6. 11:15
 1/5 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Mert gyorsabban dobog a szíve, az pedig a mellkasában van. (a fiúknak is)
2012. dec. 6. 12:06
 2/5 A kérdező kommentje:
futás után gyorsabban dobog, de nem szoktam attól még fogdosni. Ez valami reflex? Van orvosi neve? És ez a reflex csak lányoknál van? Vagy ez inkább szociális tanult viselkedés?
2012. dec. 6. 12:46
 3/5 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
A futásra tudatosan készülsz, az ijedtség meg váratlan. Bármilyen váratlan érzetre (fájdalom, viszketés, zsibbadás stb) odakap-nyúl az ember, gondolom te is. De nem csinálja minden lány, pl. én sem. Olyan viszont volt már, hogy önkéntelenül sikítottam, nem volt szándkos, és nem is tudtam akaratlagosan abbahagyni. Gondolom ez is "lányos" dolog)
2012. dec. 6. 14:14
 4/5 kalmj ***** válasza:
100%
Igen, ezek olyan lányos reakciók. A fiúk ijedtükben ütni szoktak. :D
2012. dec. 6. 14:48
 5/5 Silber ***** válasza:
100%
Én annó úgy tanultam, hogy az emberek ahhoz a testrészükhöz nyúlnak az ijedés pillanatában, amelyet a leginkább sebezhetőnek éreznek. Lányok esetén ez a mell, mert ütésre nagyon érzékeny testrésznek számít. Ugyanezt a feltételezést erősíti meg az a megfigyelés is, miszerint ha valami szorong akkor is hasonló válaszreakciókat produkál, "védi magát".
2012. dec. 6. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!