Vers és prózamondó versenyre 4. osztályos lánynak milyen prózát érdemes elmondani? Címet kérnék vagy szövegrészletet.
Ha az iskola nevezi a lányodat, akkor a tanító néni ismeri a versenykiírást; annak megfelelően tud ajánlani különböző szövegeket, amelyek közül - optimális esetben - a lányod választhat. A pedagógus ezen felül fel is készíti a versenyzőket.
Ha egyénileg neveztetek be, akkor az ajánláshoz mindenképp ismerni kell a versenykiírásban meghatározott feltételeket, pl. témakör, író, tartam (hosszúság), műfaj stb. Ezek nélkül igencsak nehéz okosnak lenni...
Értem. Nos, nem tudom, azóta találtatok-e valamit; de biztos, ami biztos, írok néhány lehetőséget.
Versek:
1. Arany János: Juliska elbujdosása
2. Somlyó György: Kisbálint verse
3. Nadányi Zoltán: Az első pogácsa
4. Alan Alexander Milne: János király karácsonya
5. Nemes Nagy Ágnes: Szetyepotya Péter
Próza:
Janikovszky Éva bármelyik művéből lehetne egy rövidebb részletet keresni. Elnézést, de kissé Janikovszky-mániás vagyok. :D
Móra Ferenc a másik nagy kedvencem, rengeteg mesét és történetet írt; bár ezek általában nem éppen vidámak.
Az általad említetthez hasonló babás szöveg lehet Nagy Katalin: A kettőnk titka c. művének valamelyik részlete.
Nem tudom, mennyi idő van még; de ha nem találod meg a neten a verseket, be tudom gépelni őket a héten.
Üdv. :)
Csoszogi, az öreg suszter... Jószef Attilától... Én is alsős voltm még, mikor benne volt az olvasókönyvben, igaz, annak már 40 éve...Olvassátok át és elemezzétek a mondanivalóját....Egyik szegény segít a még szegényebben....Jól elmondható próza, és lehet hogy nyerni is fog vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!