Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan kell ténylegesen...

Hogyan kell ténylegesen tömeget mérni? :D

Figyelt kérdés

#tényleges tömegmérés
2012. nov. 29. 18:27
 1/10 anonim ***** válasza:
?
2012. nov. 29. 18:39
 2/10 A kérdező kommentje:
fizika
2012. nov. 29. 19:06
 3/10 anonim ***** válasza:
úgy, hogy rárakod a mérendő cuccot a mérlegre. mivel a földön a gravitáció mindenhol közel állandó, nemigen lesz vele gond. De most hogy így belegondolok, oldschool kétkarú mérleggel (olyan súlypakolgatóssal) még a holdon is jól lehetne mérni sztem.
2012. nov. 29. 19:47
 4/10 anonim ***** válasza:
Hmm hogy így most belegondolok, univerzális módszer lenne egy valamiféle vízszintesen forgó kanálszerű eszköz, ami bizonyos ideig bizonyos erővel hatna a karra, és így ki tudja számolni annak a tehetetlenségi nyomatékát, és abból következően a tömegét is. Persze gravitáció nélkül is működik, csak ott hozzá kellene kalibrálni, hogy önmagát is forgatja közben.
2012. nov. 29. 21:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha úgy érted, hogy hogyan lehet tömeget mérni mindenféle más erőfajta felhasználása nélkül, csak a tömeg definíciója alapján, akkor rugalmas ütközéssel.

Két test közül annak a nagyobb a tömege, amelyiknek rugalmas ütközéskor kevésbé változik a sebessége. És annyiszor nagyobb a tömege, ahányszor kisebb mértékben változik a sebessége.

2012. nov. 29. 21:13
 6/10 anonim ***** válasza:
haha tényleg, akkor úgy is lehetne mérni súlytalanságban, hogy hozzávágsz egy 5 kilós súlyt, és figyeled hogy az ütközés után melyik testnek mennyivel változik a sebessége :D
2012. nov. 29. 21:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi ezen a vicces, mivel ez a tömeg definíciója.
2012. nov. 29. 23:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Torziós ingával, ahol az ismert és ismeretlen tömeg között fellépő gavitációs erőt méred. :-D
2012. nov. 30. 00:19
 9/10 Drompels válasza:

Hát a fizika nekem régen volt, lehet, hogy nem ez a helyes, de:

a súly a tömeg és a gravitációs gyorsulás (g) szorzata, tehát

a tömeg a súly és g hányadosa

Én megmérném a súlyát, megmérném a gravitációs gyorsulást, aztán a kettőt elosztanám egymással. Ezek a mérések pedig már kellett, hogy legyenek fizikaórán.

2012. nov. 30. 14:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel azt is mondhattad volna, hogy tegye egy mérlegre. Nyilván nem azért kérdezte, mert még soha életében nem látott mérleget.
2012. nov. 30. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!