8. -os kémia Mi történik ha cukorra tömény kénsavat csepegtetünk?
Azt elmondanám, hogy a cukorban nincs víz. És aki ilyet mond, azt most nyolcadikban meg is buktatnám. A kénsav erősen elvonja a vizet. De nem csak azt, hanem minden összetevőjét is. Tehát a cukorból leginkább csak szén marad. Nem kicsapódik /!!!!/. A felszabaduló oxigén, és hidrogén pedig mindezt felfújja. Mert a kénsav mindent elvon, de nem képes mindent megkötni. Ezt illene tudni. Már nyolcadikban is. Nemhogy egy felnőtt embernek!
Amúgy kedves kérdező! Mind a ketten tudjuk, hogy ez mejik versenyhez kell. Én azonban szoktam látni a lapokat, mert van rá lehetőségem. Szoval ezt ha így ráírod... Az ciki.
08:32
Megbuktatni? Azért ne vicceljünk... Régen a nagy kor tudósai úgy gondoltak a szénhidrátok a szén hidrátjai, vagyis vízből épülnek fel. Ma már más a tudomány állása való igaz, de azért nem áll messze az igazságtól.
Tisztelt Jessy!
Próbálj legépelni egy ekkora választ egy hagyományos 9 gombos telefonon hiba nélkül!
Én igyekeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!