Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt érnék fel...

Mennyi idő alatt érnék fel Budapestre gyalog?

Figyelt kérdés
lakhelyemtől 260 kmre van BP. arra lennék kíváncsi hogy szerintetek mennyi idő alatt érnék fel ha csak gyalog mehetnék? semmi stopp nem jöhet szóba. csak feltevés, nem szeretném megcsinálni. arról jutott eszembe hogy emlékszem egyszer Petőfi is gyalog ment fel, mondjuk nem is tudom ő mennyit mehetett. szóval mennyi idő lenne kivitelezhető szerintetek?
2009. aug. 13. 21:53
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
mivel 1 km-t kb 10 perc, 260 km úgy 2600 perc, azaz kb két nap folyamatos menetel.. de persze mivel az ember nem gép és elfárad...sztem egy hét kell..
2009. aug. 13. 21:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha jól bírod a gyűrődést, szerintem 3-4 nap alatt érnél oda.
2009. aug. 13. 22:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Átlagosan edzett emberek kb. 30 km-t tudnak gyalogolni egy nap, vagyis úgy 8-9 nap kellene hozzá. Spanyolországban az el Camino elnevezésű zarándokút nagyjából 900 km, és legtöbben egy hónap alatt szoktak végigmenni rajta. Sok múlik persze azon is, milyen távolságonként találsz olyan települést, ahol meg tudsz szállni éjszakára.
2009. aug. 13. 23:00
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Másodiknak:

Arra gondolj, hogy pl. a Kinizsi százast hány ember tudja végigcsinálni, és abból mennyien lennének képesek másnap és harmadnap még egyszer végigmenni rajta.

2009. aug. 13. 23:03
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az se mindegy, hogy légvonalban 260 km, vagy ha úton mész.
2009. aug. 14. 22:33
 6/11 anonim ***** válasza:
46%
Csinálj egy próbát, hogy egy nap mennyit tudsz gyalogolni. 20 km után már magától mennek az ember lábai. Ja és erdei úton sokkal kényelmesebb mint a kemény aszfalton.
2010. febr. 12. 17:56
 7/11 anonim ***** válasza:

Ez nagyon sok mindentől függ: melyik irányban 260 (Alföld vagy Dunántúl?), mennyire vagy edzett, elszánt, mennyire fontos a sebesség, mennyit bírsz alvás nélkül, mit fogyasztasz (ha Petőfire gondolunk, akkor a batyudból kéne étkezni). Itt már szó volt a Kinizsiről. Egy 50 km-es teljesítménytúra szintideje általában 12 óra, de ezekben sok szintemelkedés van, középhegységben. 2000-ben rendeztek egy 250 km-eset 70 óra szintidővel. Az meg ugye nem az a szintes terep. Persze lehet, hoyg valakinek a szintet pótolja a természet szépsége és változatossága, mert az országút magában is kedvetlenít. Ha a padkán kell menned, és húsz centire zúgnek el a kamionok, az naghyon sok erőt kiszív belőled, ha egy mezei ösvényen lehet menni, az kellemetlenebb. Petőfi azért tapasztalt vándorlegény volt, ezt ne feledd!

Azt gondolom, hogy ha nekem kellene megtennem, akkor 3-4 nap alatt tudnám megcsinálni, mindezen körülményektől és az időjárástól is függően. (Hó, tűző nap, eső mind nehezítés.) Hogy te mennyi idő alatt, azt nem tudom, mert nem ismerlek. Az is lehet, hogy semennyi, mert feladnád a harmadik vízhólyagnál.

2010. febr. 12. 23:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Persze mivel Petőfinek nem volt elemlámpája, és nem az volt a célja, hogy megszerezze a jelvényt meg az oklevelet a szintidőért, hanem hogy eljusson Pestre, valószínűbb, hogy éjszakára megszállt valahol, és akkor több idő kellett.
2010. febr. 12. 23:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Miért kéne éjszaka elemlámpa. Látom te nem szoktál éjszaka menni a természetben.Zéro sötétség kint nincs és az ember szeme nagyon jól tud alkalmazkodni . Pl télen a teliholdas időben jobban lehet látni olyan 23 óra fele mint 16 óra fele.
2010. febr. 13. 11:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Elájulnál, ha tudnád, mennyit mentem én már éjszaka a természetben, lámpa nélkül is. Igazad van, csak próbáltam egy átlagember fejével gondolkodni. A legtöbben ugyanis egy többnapos úton megállnak aludni.
2010. febr. 13. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!