Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az angol nyelv hány kb hány...

Az angol nyelv hány kb hány szavat tartalmaz?

Figyelt kérdés
Még ANNO általánosban megjegyeztem, a magyar nyelvnek kb 1 millió szava ismert, a magyar tanárnőm szerint pedig kb 2000-3000et ismer egy 8.-os diák. Azt is mesélte, hogy egy író (nem emlékszem pontosan a nevére) kb 20000 szavat használt a műveiben. Nem hiszek el mindent, de elvileg igaza lehet abban is a tanárnőnek, hogy csupán néhány nyelv van, amelynek a szókincse kb 1 milió köré csavarodik. Én most angolt szeretnék tanulni. Arra lennék kíváncsi, hogy kb hány szava van az angolnak mint nyelvnek. Ebből az összegből kb hány olyan szó van, amit egy átlagos angol anyanyelvű ember használ, és ha én a szókincsemet szeretném bővíteni, naponta legalább hány szavat tanuljak meg, ahhoz hogy, mire kijárom a középiskolát tudjak önállóan angolul beszélni? Ha tévedek valamiben, ne tessék megszidni, javítsatok ki! ;) A válaszokat előre is köszönöm!

2012. nov. 10. 13:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
vagy személy név, amiből többnyire csak egy van.
2012. nov. 11. 08:24
 12/18 anonim ***** válasza:

Szívesen. :)

A suliban biztos nem fogod teljesen elsajátítani a nyelvet, az általános iskola még nem az a szint. De ha van lehetőséged két tannyelvű vagy nyelvi előképzős osztályt választani középiskolában, akkor próbáld meg; ott azért már elég alapos tudást szerezhetsz. Ideális esetben még az érettségi előtt meg tudod szerezni a nyelvvizsgát, ha jó tanárokat fogsz ki, akik tényleg tanítanak és felkészítenek. (Ez iskolánként és tanáronként is változó: ismerek olyan tanárt, aki már az első év végén több diákját vitte középfokúzni; de olyat is, aki még az utolsó évben sem...)

Szóval nézz körül, mik a lehetőségek. :)

Azt nem tudom meghatározni pontosan, hogy hol kezdődik az alapszint. De szerintem nem is olyan lényeges. Ha nagyon kíváncsi vagy, tölts ki egy-két szintfelmérő tesztet, a neten találsz ilyeneket. Pl. itt:

[link]

Van néhány jó segítőoldal is, ahol jó ötleteket és technikákat találsz; pl. ezen a két oldalon:

[link]

[link]

Ha pedig anyu vagy apu (vagy bárki, aki nem vesz részt államilag támogatott képzésben) szeretne nyelvet tanulni szinte ingyen (90 órás tanfolyam max. 4.500 Forintért), akkor klikk ide:

[link] angolnyelvtanitas-blog/tanulj-angolul-ingyen-tanfolyamon

Sok sikert. :)

2012. nov. 13. 23:00
 13/18 anonim ***** válasza:
Berta, az ingyenes vagy közel ingyenes képzés csak 18 év feletti, állami oktatásban részt nem vevő személyekre vonatkozik.
2012. nov. 14. 06:38
 14/18 A kérdező kommentje:
Középiskolát választottam már. Gépészeti szakra járok, itt bizony kell az angolt tanulni, de az angol tanárnő is elég szigorúan veszi a dolgát, szóval a szak az megadja ami kell nekem. :) Természetesen kitöltök alapszintű felmérőket a interneten és megnézem min kell még csiszolnom. Ha ez megvan továbblépek! Köszönöm szépen a segítséget!
2012. nov. 14. 15:29
 15/18 anonim ***** válasza:

@ 13:

Igaz. A zárójeles részből kimaradt a "bárki" után a "felnőtt" szó.

Köszönöm a javítást. :)

@ Kérdező:

Részemről szívesen, örülök, ha segítettem. :)

És elnézésedet kérem, azt gondoltam, most vagy 8.-os.

További sok sikert. :)

2012. nov. 16. 00:51
 16/18 anonim ***** válasza:
A magyarban 113 ezer szó van, egy átlagos ember 20000-et használ, aki a legtöbbet használta, 40000 körül volt. Az angolban 50 ezer szó van kb.
2019. dec. 21. 21:57
 17/18 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Nem elég szavakat tanulnod. Én könyvekből, filmekből, zenékből tanultam anno. A saját módszeren pedig, hogy angolul dooble-özök. Mondjuk ahhoz azért jobban kell tudni. Ha semmit sem tudsz, akkor én egy tanárt javasolok neked. Hatásos, hidd el.
2019. dec. 21. 22:00
 18/18 anonim ***** válasza:
Reméljük, hogy a kérdező az elmúlt 7 évben nem erre a válaszra várt.
2019. dec. 22. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!