Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Két történelem választ segíten...

Két történelem választ segítene nekem valaki adni pls?

Figyelt kérdés

Milyen törvények születtek amikor felszámolták a feudalizmust franciaországba?

Milyen intézkedései voltak a jakubinosoknak? :)

2012. nov. 8. 16:52
 1/1 anonim válasza:

Hát,figyelj amikor a feudalizmust felszámolták,azt azért tették mert a francia filozófusok megírták a "Nagy Enciklopédia"-t amelyben leírták az akkori tudományokat és művészetet...stb,azonkívűl a jobbágyokról is szó volt benne, hogy "minden ember szabadnak születik"...és ekkor nagy lázadások törtek ki(Nagy Francia Forradalom),amelyben több 10.000 nemest gyilkoltak meg.Mivel ekkor királyság volt,ezért a nép fellázadt és kimondták az alkotmányos királyságot,majd amikor XVI.Lajost kivégzik köztársaságot hirdettek ki.Ekkor a Girondiak (zsirondiak) kerültek az állam élére.Ők megbuktak és a JAkubinusok kerültek az állam élére.Először diktatúrát vesszettek be és ezt azzal magyarázták, hogy az éhínség elkerülése miatt a gazdagoktól elvehető a vagyon és az étel.Majd jött Napoleon és hejre rakta őket.1799 november 9.10.-én államcsínt hajt végre amelyben lemondatja az 500-ak tanácsát és a dirrektóriumot.Ezért 1804 decemberében császárrá koronázza magát a pápa jelenlétébe.

Remélem segítettem.(:

2012. dec. 6. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!