Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Gyors fagyás szénsavas üdítőit...

Playthegame kérdése:

Gyors fagyás szénsavas üdítőitalokkal?

Figyelt kérdés

Néztem minap a TV-ben egy műsort (Ne próbáld ki otthon) és az volt benne egy egy ember a sört betette a fagyasztóba és megvárta azt hogy nagyon hideg volt de még nem volt szilárd halmazálapotban hanem még folyékonyban.

Utána eldöntötte hogy egy buborék legyen benne letette az asztalra csinált vele valamit ha jól láttam akkor levette a kupakot róla és annyit láttunk hogy fentről lefelé kb. 5 másodperc alatt megfagyott a sör.

Mondták hogy más folyadékokkal is csináltak már ilyent és ki szeretném próbálni majd ezt egy születésnapon hogy azért tényleg le nyűgözzem a barátaimat ha valaki ennek tudja a "trükkjét" vagy nem tudom hogyan fogalmazzak akkor ezt le tudja hogy milyen innivalóval mennyi időre milyen mozdulattal csináljam meg ezt fagyasztás és ha lehet akkor valami videót is lehetne linkelni de elég az ha részletessen leírni. Előre is köszönöm.

2012. okt. 26. 23:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Fizikaórán mit csinálsz? Kérdéseket írogatsz ki ide? Adok segítségül kulcsszavakat: hirtelen és nyomásváltozás.

Régen, az eredeti Traubisoda tudott önmagától is így megfagyni. Simán kinyitottad, s egy jégdugó keletkezett a nyakánál.

2012. okt. 26. 23:50
 2/6 Alexphoto ***** válasza:
Nekem egyszer véletlenül sikerült egy ilyen jelenséget produkálni. Valaki részére egy fagyasztóból kivett sört nyitottam ki. Amikor a kupakot levettem, másodpercek alatt az egész üveg sör kristályossá vált. Nem láttam ilyent soha ezen kívül. Nem volt időm megfigyelni, mennyire volt lehűtve a sör és egyéb körülményeket, de akkor nagyon meglepődtem az érdekes látványtól
2012. okt. 27. 01:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Hasonló jelenséget lehet tapasztalni, ha egy tiszta folyadékot túlhűtünk. Ásványvízzel már meg lehet csinálni... :)
2012. okt. 27. 02:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez teljesen mindennapi jelenség, velem is rengetegszer előfordult, hogy amikor a fagyasztóban lehűtött dobozos sört kiöntöttem a pohárba, azonnal kásás hó lett belőle. A lényege az, hogy már majdnem fagyásig kell hűteni.
2012. okt. 27. 03:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezt érdemes lehet elolvasni: [link]
2012. okt. 27. 08:14
 6/6 A kérdező kommentje:
1. válaszoló köszönöm de még nincsen fizikaóránk majd még csak 2 év múlva. A többieknek is köszönöm és majd kísérletezek tovább.
2012. nov. 1. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!