Lenullázhatják így a TELC nyelvvizsgalevelemet?
Figyelt kérdés
Most voltam nyelvvizsgázni szombaton telces vizsgán német középfokon. Olyan levelet kellett írni egy utazással foglalkozó cégnek, amiben magadnak állítasz össze egy utazást. Szempontok között meg volt adva, hogy le kell írni a célt, az időpontot és a programokat. Én ott hirtelen leblokkoltam és nem írtam le konkrétan, hogy mit akarok megnézni/résztvenni, csak leírtam, h a városban minden látványosságot meg szeretnék nézni. Az időpontra vonatkozóan(dauern) megkérdeztem h meddig/milyen sokáig tarthatnak a programok...beleírtam 3 pontot és plusz dolgot is, a fentebbi értelmezés miatt minősülhet férreértésnek, vagy elfogdják mert írtam valamit azzal kapcsolatban?2012. okt. 15. 11:53
1/6 anonim 

válasza:

Egy nyelvvizsga arra szeretne választ adni, hogy a hallgató mennyire felkészült az adott nyelvből. Erre nagyon alkalmasak az életből vett feladatok, hiszen azonfelül hogy "éles" helyzetet kreálnak, széleskörűen alkalmazhatóak az olyan szófordulatok, nyelvtani szituációk, amik tükrözik a felkészültséget. Igaz hogy a pontos kivitelezés a szövegértést jellemzi, de ha kellően terjedelmes a dolgozat, némiképp ellensúlyozható a hiányosság. A lényeg: ha a levélből kiderül, hogy nem a szituáció pontos megértése volt gond a számodra, akkor nem nagyon fognak belekötni. Ha a szókincsed, a nyelvtan alkalmazása amúgy megfelel a kívánalmaknak, akkor aligha nulláztad magad, bár valószínűleg érződni fog az értékelése során.
2/6 anonim 

válasza:

Van jobb dolguk is, mint azzal szivatni jó nyelvtanulókat, hogy lenullázzák a levelüket.Ha választékos szavakkal, kevés nyelvtani hibával/hiba nélkül írtad, akkor biztos nem nullázzák le akkor sem, ha nem írtál le mindent, amit kértek.
3/6 anonim 

válasza:

Még hozzátenném, hogy akkor nulláznak, ha szerintük nem értetted meg a feladatot.
4/6 anonim 

válasza:

#2: jobb dolguk? Beszedni a lóvét a bukottaktól?
5/6 anonim 

válasza:

#4 Hát..igen
De ha tud németül és megértette a feladatot akkor nem buktatják meg
6/6 anonim válasza:
Már miért ne lenne jó lenullázni ?
De a kérdésre a válasz: szerintem javítótól függ, ha olyat kapsz akinél a fentebbi válaszokban említettek a fontosak, akkor átmész,
DE
ha kifogsz egy rosszabb vizsgáztatót, akkor elvi hibásnak is nevezhető a feladat hisz a lényeg nem szerepel benne, ezért 0-ázni is lehet.
Az én megítélésem szerint megérdemelnéd a pontot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!