Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljak verset?...

Hogyan tanuljak verset? (Huszt, holnapra kell)

Figyelt kérdés
Tudom hogy csak 8 sor de akkor is.

2012. okt. 14. 19:28
 1/6 shoona:D ***** válasza:
egy ritmusra ismételgesd és próbáld meg megérteni a szövegét :)
2012. okt. 14. 19:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem segít ha leírom egy lapra néhányszor, másolva aztán fejből.
2012. okt. 14. 19:42
 3/6 Antimod ***** válasza:
90%

Az egyik kedvenc versem, a mai napig tudom, pedig nem olvastam már évek óta.

Nagyon jól el lehet képzelni, nekem így sikerült a legkönnyebben megtanulnom: elképzeltem, ahogy a költő járkál a romok között, éjjeli órán, majd szóba elegyedik a "rémalakkal". És ahogyan az első írta, nagyon "ritmusos" vers.

2012. okt. 14. 19:43
 4/6 anonim ***** válasza:

elolvasol 2 sort 3 szor elmondod 2 szer

aztán megint 2-t ugyanezt csinálva

aztán ezt a négyet együtt

végül elmondod 2 szer a 8 sort majd 20 perc múlv átolvasod és elmondod még egyszer.

2012. okt. 14. 19:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Írd le húsz(t)szor. Aztán mondd fel a telefonodra, és egész éjjel hallgasd.
2012. okt. 14. 20:34
 6/6 2xSü ***** válasza:

Ismétlés a tudás anyja. Verset ugyanúgy kell tanulni, mint ahogy kívülről tudod a kedvenc együttesed majdnem összes szövegét. Miért? Mert sokszor hallottad, és sokszor énekelted, akár magadban, akár hangosan.

Olvasd el párszor. Aztán próbáld meg mondjuk két soronként megjegyezni, „vakon” visszamondani. Ha nem megy, akkor olvasd el még 2-3-szor. Aztán jön a következő két sor. Ha több versszak van, akkor a versszakonként érdemes egyben megpróbálni visszamondani. Ha nem megy, újra olvasni…

2012. okt. 15. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!